Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc beticht concurrentie van 'sandbaggen' na matige kwalificatie Ferrari

Charles Leclerc kwam na een goede vrijdag niet verder dan de vierde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Later werd dat nog de derde plaats door een gridstraf voor Oscar Piastri, maar tevreden is Leclerc niet.

Leclerc Quali Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vrijdag leek alles koek en ei voor Charles Leclerc en Ferrari in Imola. De Monegask reed twee keer de snelste tijd in zijn geüpdatete SF-24, maar een dag later waren Max Verstappen en McLaren tóch weer rapper. Leclerc moest het met de derde plaats op de startgrid doen na een gridstraf voor Oscar Piastri en dat kan hem niet bekoren.

"We kunnen niet helemaal tevreden zijn", vertelt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365. "Het positieve punt is dat de updates precies doen wat we ervan hadden verwacht, dus dat is een goed teken. Op dit circuit hebben we misschien nog niet alle voordelen van de update gezien en daarom kwamen we tekort voor ons doel: poleposition."

Leclerc denkt dat er niet veel meer in had gezeten. "Mijn ronde was goed. Ik denk dat dit het maximale was en dat we in de race behoorlijk sterk zijn. Maar track position is hier heel belangrijk en zeker met de verkorte DRS-zone wordt het nog moeilijker om in te halen. Het wordt dus geen gemakkelijke race, maar we moeten ons toch richten op de overwinning en kijken waar we uit gaan komen."

Sandbaggen

De Ferrari-coureur zet na zijn sterke vrijdag wel vraagtekens bij de concurrentie. "Er zijn natuurlijk geen twijfels over het brandstofniveau in de kwalificatie. We staan iets verder weg dan we dachten, maar ik denk dat de concurrentie gisteren met meer brandstof of een andere motorstand reed. Ze waren wat meer aan het sandbaggen."

Maar werken de updates dan wel écht naar behoren? "Het is lastig. We moeten een paar races wachten voor we het echt kunnen beoordelen, omdat we denk ik nog niet de sweet spot van het nieuwe pakket hebben gevonden. Ik weet zeker dat er nog meer potentieel in zit. Was de kwalificatie slechter dan verwacht? Waarschijnlijk wel, maar het seizoen is nog lang en we hebben nog genoeg ideeën over hoe we meer uit dit pakket kunnen halen. Ik weet zeker dat we dat in de komende races zullen doen en dat is cruciaal voor de rest van het seizoen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen noemt vijf beste F1-coureurs aller tijden, licht één opvallende naam toe