Leclerc beveelt Toro Rosso voormalig teammaat Albon aan

10 nov. 2018 11:05 René Oudman 0 reacties
Wie wordt in 2019 de teamgenoot van Daniil Kvyat bij Toro Rosso? Het is momenteel nog niet bekend, maar alles wijst erop dat de Britse Thai Alexander Albon mag instappen bij het opleidingsteam van Red Bull Racing. Albon is bekend uit de Formule 2: met nog één raceweekend voor de boeg bezet hij de tweede plek.

Het zou een aparte gewaarwording zijn: zowel Kvyat als Albon maakte in het verleden op een bepaalde manier deel uit van Red Bull, beiden werden de deur gewezen. De Rus, dit jaar testrijder bij Ferrari, werd in september teruggehaald door het energiedrankjesmerk en bij Toro Rosso gestald.

Albon was in het verleden lid van het Red Bull-juniorteam, waaruit meerdere rijders de stap naar de F1 wisten te zetten. Na een korte periode in Oostenrijkse dienst werd de inmiddels 22-jarige aan de kant gezet. Vanwege goede resultaten in de Formule 2 is Toro Rosso momenteel van mening dat Albon hen beter kan vertegenwoordigen, dan huidig F1-rijder Brendon Hartley.

Charles Leclerc, huidig Sauber-coureur en toekomstig teammaat van Sebastian Vettel bij Ferrari, spreekt vol lof over Albon. Niet geheel vreemd: Leclerc was in 2016 bij ART Grand Prix in de GP3 Series een van de teamgenoten van de in Londen geboren, onder de Thaise vlag rijdende coureur.

Tijdens het Braziliaanse GP-weekend laat Leclerc zich ontvallen dat hij het toe zou juichen als Albon bij Toro Rosso zijn F1-debuut mag maken. "Hij is een van de grootste talenten die momenteel ontbreekt op de F1-grid, al lijkt het erop dat hij volgend jaar van de partij zal zijn. Ik vind Alexander ontzettend sterk, ik hoop dat Toro Rosso hem het tweede zitje zal geven."

Albon had de F1 al uit zijn hoofd gezet en tekende eerder dit jaar voor Nissan e.dams, een van de blikvangers in de Formule E. Toro Rosso beweegt naar het schijnt momenteel hemel en aarde om Albon los te weken bij het Japans-Franse team dat uitkomt in de volledig elektrische klasse.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen