Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Leclerc bezorgd over ontwikkelingssnelheid Ferrari

Ferrari won de Grand Prix van Monaco maar lijkt sindsdien volledig de weg kwijt. De laatste paar races lijkt de Scuderia zelfs te zijn afgezakt naar de vierde plaats in de rangorde. Een nieuwe reeks updates moet die trend doen kenteren, maar dat proces loopt voorlopig alles behalve gesmeerd.

Leclerc Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari was eerder dit seizoen nog dé uitdager van Red Bull, maar is de laatste weken weggezakt. De Scuderia is momenteel zelfs, qua snelheid, het vierde team. Een grote nieuwe update moet daar verandering in brengen, maar volgens Charles Leclerc zitten daar wel wat mits en maren aan.

"Ik denk dat dat altijd onderwerp van gesprek is, niet alleen bij deze update," aldus de Monegask tegenover onder meer RacingNews365. Hij beantwoordt de vraag of de meest recente update het 'stuiterprobleem' terug heeft gebracht bij de Scuderia. "Het hangt ook altijd af van hoe je de auto afstelt. Ik denk dat we de afgelopen tijd vooral moeite hebben gehad om de juiste afstellingen te vinden met de nieuwe onderdelen. Daardoor hebben we nog niet het optimale eruit weten te halen. Maar we hebben wel het gevoel dat we iets van de laatste race hebben geleerd, gezien we met beide auto's iets anders hebben geprobeerd. Hopelijk helpt dat om de problemen vanaf deze race aan te pakken."

Waar veel teams updates meenemen naar het iconische Britse circuit, doet Ferrari dat niet. Wel wil het team een aantal zaken testen op Silverstone, mits het droog is. Leclerc verklaart die keuze: "Nee, wij hebben geen updates meegenomen. Echter wordt het wel een leerzaam weekend, zolang het niet regent, want we gaan de vorige update extra testen. Echter ziet het er momenteel wel naar uit dat er regen komt. Als dat gebeurt, dan moeten we die test, die we met beide auto's willen uitvoeren, uitstellen naar de volgende race. We willen die test gebruiken om een aantal zaken te bevestigen, want we proberen nog steeds het maximale uit de vorige update te halen."

Toch is Leclerc wel bezorgd over toekomstige updates van Ferrari. Volgens de Monegask moet Ferrari haast maken met het introduceren van nieuwe onderdelen: "Hedendaags is het zo dat je met twee tienden achterstand van hero naar zero kunt gaan. In Oostenrijk bijvoorbeeld ging je in twee tienden van P2 naar P5/P6. Dat is een enorm verschil. Dus wanneer je een nieuwe update brengt, moet je die zo snel mogelijk optimaliseren, anders loop je achter de feiten aan. Wij zullen dus moeten gaan optimaliseren, een stap voorwaards moeten zetten en niet blijven hangen op de plek waar we aan het begin van het jaar zaten. Dat is een risico, wat we wel moeten nemen."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024