Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc complimenteus richting Ferrari na agressieve strategische keuzes

Ferrari maakte in de afgelopen jaren genoeg strategische blunders in de Formule 1, maar in Canada slaagde een gewaagde strategie. Charles Leclerc prijst zijn team.

Leclerc Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc kon vierde worden in de Formule 1 Grand Prix van Canada na een teleurstellende kwalificatie. Teamgenoot Carlos Sainz werd vijfde, wat voor Ferrari dit seizoen een prima eindresultaat is. Een belangrijke strategische keuze was misschien wel de belangrijkste factor in het eindresultaat.

Terwijl meerdere teams kozen voor pitstops bij een vroege safety car, besloot Ferrari om beide rijders buiten te houden. Zo kon een éénstopper voltooid worden, ondanks de hoge bandenslijtage van de Scuderia in de afgelopen races. Leclerc complimenteert zijn team.

"Dit was het beste resultaat als we kijken naar waar we moesten starten", zegt de Monegask, die de Canadese GP moest starten vanaf de tiende plaats. "Ik ben blij dat het goede gevoel van de vrijdag werd bevestigd op zondag. Op alle banden, of het nou de mediums of hards waren, waren we best competitief."

Problemen met consistent rijden

In het Grand Prix-weekend van Spanje zagen we Ferrari's eerste grote update. Ondanks de update kende Leclerc aldaar een lastig weekend, maar in Canada was de verbetering merkbaar. Met de verbetering kreeg de 25-jarige coureur de mogelijkheid om beter naar de afstelling te kijken.

"We hadden het echt zwaar met het constant zijn. Soms waren we snel op de mediums, maar als we naar de harde of zachte band gingen, stortte het volledig in elkaar. We zijn in Canada naar een andere set-up gaan kijken en hier voelde ik me beter bij. Dit geeft ons meer consistentie op alle banden", aldus een tevreden Leclerc.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Miami 2024