Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Concurrentie speelt verstoppertje"

Charles Leclerc was één van de twee mannen die indruk maakten namens Ferrari tijdens de eerste dagen van de testweek. De Scuderia werd her en der tot favoriet gebombardeerd, maar Leclerc wil van dergelijke uitspraken niets weten.

Charles Leclerc besloot de tweede testdag als snelste, nadat Sebastian Vettel op dag één de eerste positie wist in te nemen. Ferrari was een klap sneller dan de rest, maar volgens de Monegask mogen daar geen conclusies aan verbonden worden.

"Het heeft totaal geen zin om de diverse prestaties met elkaar te vergelijken, aangezien we nog maar aan het testen zijn", aldus Leclerc tegenover de verzamelde media in Barcelona. "De concurrentie is vast nog niet aan het pushen, al hebben wij dat ook nog niet echt gedaan. We weten niet of de concurrentie verstoppertje speelt, maar dat zullen we in Australië wel zien." Dat Ferrari niet per se het snelste team is in Barcelona, betekent niet dat men bij Ferrari niet blij is met hoe het gaat: "Het belangrijkste voor ons is dat we ons programma afwerken. Dat doen we en dus zijn we tevreden met het hoe het gaat." "Met het resultaat zijn we dus niet bezig, ik richt me vooral op mezelf. Ik hou mezelf bijvoorbeeld niet voor dat ik per se de eerste race moet winnen. Ik wil gewoon groeien en mezelf goed voelen in dit team en dan komen vanaf die eerste race de resultaten vanzelf wel."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi