Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

"Leclerc deed het allergevaarlijkste wat je in een Formule 1-auto kan doen"

Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer had geen goed woord over voor wat Charles Leclerc flikte tijdens de Grand Prix van Spanje. Hij reed een volle ronde met zijn veiligheidsgordels los.

Charles Leclerc viel stil in de laatste chicane voor het circuit, waarschijnlijk omdat de hoge kerbstones aldaar zijn elektronische systemen een tik hadden gegeven. Hij had zijn veiligheidsgordels al losgemaakt toen hij zijn auto opnieuw wist te starten. Daarop reed Leclerc een ronde met zijn veiligheidsgordels los, iets wat op geen enkele manier de goedkeuring van Jolyon Palmer kan wegdragen.

"Dat is als Formule 1-coureur het allergevaarlijkste wat je kunt doen", roept de voormalig Renault-coureur in de podcast Chequered Flag. "Je kan op de openbare weg al geen 50 kilometer per uur rijden zonder gordel om, laat staan dat je dat kan doen met 250 kilometer per uur, terwijl er negentien andere Formule 1-auto's wiel aan wiel om je heen reden en terwijl de vangrails op sommige punten niet eens heel ver weg zijn."

"Ik ben er zeker van dat Charles zo voorzichtig was als hij kon zijn, maar alsnog is het nogal wat om dat zonder safety car, middenin een Grand Prix te doen. Het is een weinig doordachte actie. Je weet nooit of er iets afbreekt wat je regelrecht richting de muur kan sturen. Niks weerhoudt je er op dat moment vol tegen je stuur aan te klappen."

Moeten Red Bull en Verstappen de hoop op titel opgeven na de vierde overwinning van Hamilton? Dat en meer in de F1-podcast van RacingNews365, met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

47 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez