Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc doet opvallende onthulling over Ferrari-transfer Hamilton

Charles Leclerc krijgt volgend jaar een nieuwe teamgenoot in Lewis Hamilton. De Monegask stelt dat hij al best lang wist dat het kon gebeuren.

Leclerc Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton zette begin dit jaar de Formule 1-wereld in vuur en vlam door aan te kondigen dat hij in 2025 naar Ferrari vertrekt. De Brit neemt het stoeltje over van Carlos Sainz en wordt de nieuwe teamgenoot van Charles Leclerc. De Monegask doet op zijn beurt een opvallende onthulling tegenover Fox Sports Australia. Volgens Leclerc was het al maanden een mogelijkheid dat Hamilton zou overstappen, terwijl de coureur afgelopen zomer nog een nieuw Mercedes-contract ondertekende.

"Ik wist al een aantal maanden dat het een mogelijkheid was", vertelt Leclerc. "Uiteraard was het nog steeds een verrassing dat er een kans was dat het ging gebeuren. Maar ik heb een geweldige relatie en geweldige jaren met Carlos gehad. Wel waren het lastige jaren voor het team, omdat de prestaties niet zo goed waren als gehoopt. Maar we hebben geweldig samengewerkt en kijken uit naar het laatste jaar."

Leclerc heeft wel al zin in 2025. "Lewis komt er volgend jaar bij en dat is een geweldige uitdaging voor mij. Hij is de meest succesvolle coureur in de historie van de Formule 1 en het is gaaf om hem als teamgenoot te hebben. Ik kan natuurlijk veel van hem leren en het is een kans om te laten zien wat ik kan. Dat zie ik als een mooie uitdaging."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Video Droomoverstap Hulkenberg zet F1-coureursmarkt op scherp