Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc doet goudeerlijke onthulling over relatie met vertrekkende Sainz

Carlos Sainz was de afgelopen vier seizoenen de teamgenoot van Charles Leclerc bij Ferrari, maar moet volgend seizoen plaatsmaken voor Lewis Hamilton. Leclerc stelt dat hij altijd een goede relatie met Sainz onderhield, al was er soms ook wat 'haat'.

Leclerc FP2 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari had de afgelopen jaren een sterke line-up met Charles Leclerc en Carlos Sainz. Leclerc pakte twee zeges, Sainz eentje en zijn aan elkaar gewaagd, met hier en daar wat spanningen tot gevolg. Leclerc onthult in de podcast Beyond the Grid dat hij het altijd goed met Sainz kon vinden, maar is ook goudeerlijk over momenten van 'haat'.

Allereerst krijgt Leclerc de vraag wat hij het meest aan Sainz gaat missen. De Spanjaard moet volgend seizoen plaatsmaken voor Lewis Hamilton en verkast naar Williams. "Ik denk de persoon Carlos", stelt Leclerc. "We kunnen het heel goed met elkaar vinden. Jammer genoeg wordt tegenwoordig alles te veel en te vaak geanalyseerd en bekritiseerd. De realiteit is dat we altijd een zeer goede relatie hadden."

Toch ging het niet altijd van een leien dakje, geeft Leclerc toe. "Er waren veel momenten dat ik hem onder mijn helm zat te haten, maar hij mij ook. We dachten niet hetzelfde over bepaalde situaties. Maar na een gesprek was alles weer goed tussen ons. We delen veel interesses en kenden heel veel gedenkwaardige momenten die ik mijn leven lang zal herinneren."

Volgens Leclerc kon hij het altijd goed vinden met zijn (voormalige) teamgenoten. "Dat is deel van mijn karakter. Ik kan het met iedereen goed vinden en heb geen slechte voorbeelden van een teamgenoot, of het nu over George Russell, Alex Albon of Nyck de Vries gaat."

Spanningen zijn echter niet vreemd, stelt Leclerc. "Ik had ook altijd sterke teamgenoten en dan zit het vaak dicht op elkaar. Het is echter heel normaal, want hij is de enige andere persoon op het circuit die dezelfde bolide heeft. De concurrentie is flink aanwezig, maar er was altijd een gezonde rivaliteit."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na machteloze race Verstappen in Bakoe