Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Leclerc doet plechtige belofte: "Dit gaat niet nog eens gebeuren"

Charles Leclerc gooide meer dan een handvol punten weg door een fout te maken in het slot van de vorige race. Dat zal hem niet nog eens overkomen, benadrukt de Monegask.

Leclerc Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Charles Leclerc was op weg naar een derde plaats toen hij een kans zag om de tweede plek te veroveren. Hij nam wat meer risico, maar dat betaalde zich niet uit. In de achtervolging op Sergio Perez ging hij de fout in, waardoor hij vele plaatsen verloor.

Uiteindelijk kwam de Ferrari-coureur als zesde over de finish, waardoor hij zeven punten minder haalde dan hij had kunnen halen met een derde plek. In gesprek met onder meer RacingNews365 legt hij uit wat er mis ging.

"Ik zag opeens de kans, waarvan ik daarvoor dacht dat die er niet was. Het was toen duidelijk dat de derde plaats het maximale was. Toch zag ik de kans en ging ik voor de tweede plek", zo verklaart hij de aanleiding voor zijn kostbare fout tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna.

"Met wat meer snelheid ging ik de chicane in. Ik pakte te veel kerb mee, waardoor ik spinde. Elk punt telt, dus op zondag heb ik er zeven weggegooid. Alle punten zijn belangrijk, dus ik ga hier van leren voor de toekomst. Ik heb de data na de race geanalyseerd, dus ik weet wat ik heb gedaan. Nu gaan we weer verder."

Leclerc belooft verbetering

Gevraagd of het de druk was van de Italiaanse fans en Ferrari die bijdroegen aan de fout, denkt Leclerc van niet. Charles zag dat hij het hele weekend goed met die druk om ging.

"Nee, de druk werd me op dat moment niet te veel. Dat denk ik tenminste. Niet alleen op zondag was er namelijk druk, maar het hele weekend was er druk. Voorafgaand aan de race heb ik geen fouten gemaakt. Deze fout kostte me wel veel en ik ga daar van leren, maar van mijn kant was er geen druk die mee speelde."

Leclerc belooft dat het een fout is die hij geen tweede keer zal maken. Naar eigen zeggen is hij zeer goed in het leren van mijn fouten. "Ik weet achteraf altijd wat mijn mindset was ten tijde van mijn fout en ik weet hoe ik dat in de toekomst anders moet doen. Daar ben ik sterk in. Het was dus een fout, maar wel een waar ik van ga leren en niet meer ga maken."

Toch weet de Monegask dat het hem aan het einde van de rit misschien de titel kan kosten. Daarom is het van groot belang dat hij zijn belofte nakomt en het bij deze fout houdt.

"Deze race heb ik zelfs wat geluk gehad, want ik ben slechts zeven punten verloren. Toch zijn dat punten die aan het einde van de rit het erg nuttig kunnen zijn als je strijdt om de wereldtitel. Dit gaat dus niet nog eens gebeuren."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023