Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc doof voor 'ongegronde' Ferrari-kritiek: "Dat gaat ons niet verder helpen"

Dit seizoen is er veel negatief over Ferrari gepraat en geschreven, met name over fouten en over gemiste kansen. Welk effect heeft dit op Charles Leclerc? Heeft dit überhaupt een effect en hoe gaat hij daarmee om? De Monegask praat erover in een exclusief interview met RacingNews365.

Ferrari leek dé grote verrassing van 2022 te kunnen worden. Het team won volop in de eerste paar races, maar daarna leek de klad erin te komen. Het team maakte fouten, de betrouwbaarheid bleek niet altijd 100% te zijn en ook de coureurs lieten steekjes vallen. Het maakte dat er veel negativiteit rondom Ferrari kwam te hangen. In een exclusief interview met Charles Leclerc vraagt RacingNews365 naar zijn ervaringen daarmee. "Ik hou me daar niet mee bezig", zo begint hij. "Ik geloof het direct als er negatief over Ferrari gesproken wordt, maar ik denk niet dat wij daar enige focus op moeten leggen. Dat gaat ons immers niet verder helpen. We moeten ons op onze eigen zaken richten." Leclerc is zelf ook niet vies van de nodige kritiek, maar die kritiek richt hij in de openbaarheid vooral op zichzelf. Kritiek of feedback op het team bespreekt hij intern wel: "Ik ben in de media meer open over mijn eigen tekortkomingen dan wie dan ook. Maar als het over het team gaat, kies ik voor een andere aanpak. Ik spreek daar niet over in het openbaar, maar enkel intern. Mijn feedback moet vooral binnen het team duidelijk zijn."

Terechte kritiek op Ferrari?

Gevraagd of de kritiek überhaupt terecht is, geeft hij aan dat het doorsnee publiek niet de kennis heeft om bepaalde situaties goed in te schatten: "Soms is die kritiek ongegrond. En weet je, de Formule 1 is een zeer complexe sport, het is heel lastig om te begrijpen hoe het er werkelijk aan toe gaat, totdat je werkelijk in het wereldje werkzaam bent." "We moeten ons dan ook niet laten beïnvloeden door wat er om ons heen gebeurt en enkel bezig zijn met ons eigen werk. Daarbij is het belangrijk om eerlijk te zijn en vanuit daar verder te werken." En als puntje bij paaltje komt, gaat die kritiek het ene oor in en het andere oor weer uit, aldus Leclerc: "Tot op zekere hoogte wen je er ook wel aan en ga je toch weer door met de dingen die moeten gebeuren. Daarbij zal ik mijn gedachten altijd binnen het team kenbaar maken, zodat ze weten wat ik denk over de kant die we op moeten gaan."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten