Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc droomt van komst Newey: "Zou fantastisch zijn"

In navolging van Lewis Hamilton zou ook Charles Leclerc graag Adrian Newey bij Ferrari verwelkomen. De Monegask spreekt zich duidelijk uit.

Leclerc Miami Thursday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat gaat Adrian Newey doen na zijn vertrek bij Red Bull? Verkast hij naar een nieuw team of gaat hij met pensioen? Dat is de vraag die boven de markt hangt nu de topontwerper officieel de deur achter zich dicht gaat trekken bij het team uit Milton Keynes. Newey werd de afgelopen veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Ferrari. Lewis Hamilton zag dat wel zitten en ook Charles Leclerc is er uitgesproken over: Newey zou een versterking zijn.

"Ik zou uiteraard zeer blij zijn", vertelt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365. "Adrian is iemand in de paddock waar je graag een keer mee zou willen werken. We hebben een geweldig team binnen Ferrari en in de laatste zeven tot acht maanden hebben wij de grootste stappen gezet. Het zou echter fantastisch zijn om Adrian daar aan toe te voegen."

Verrast

Maar is het, mede door het goed lopende project onder Fred Vasseur, aannemelijker dat Ferrari Newey weet te overtuigen? "Uiteraard. We bevinden ons in een goed moment voor het team. Fred heeft al die tijd met me gedeeld wat zijn visie voor de middellange- en lange termijn was. Tevens heb ik aangegeven wat ik juist vond en dat gaat hartstikke goed. Ik ben erg blij en we bevinden ons in een goede positie om de beste mensen ter wereld aan te trekken. Ik heb alleen al gezegd dat we nu ook een goed team hebben. Adrian kan wel het verschil maken."

Leclerc had het Red Bull-vertrek van Newey niet zien aankomen. "Ik was verrast en had het niet verwacht. Het was interessant nieuws dat voor veel rumoer zorgde. Je ziet het overal op social media. Gaat het Red Bull verzwakken? Bij ieder team zijn veel mensen betrokken, maar bepaalde mensen kunnen het verschil maken. Adrian is zeker zo iemand, kijk maar naar zijn loopbaan. Altijd als hij bij een team betrokken was, waren ze succesvol."

De coureur houdt zich wel op de vlakte over een eventuele komst. "Daar kan ik niet echt op reageren, want ik weet niet hoe het binnen het team werkt. Het feit dat Adrian op de markt is, moeten we wel in de gaten houden. Iedereen in de paddock zal hem in het team willen verwelkomen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"