Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Durf nog niet aan F1-wereldtitel te denken"

Afgelopen seizoen maakte Charles Leclerc veel indruk bij het Alfa Romeo Sauber-team. De Ferrari leiding besloot daarop om de Monegask door te schuiven naar het team van Ferrari. Een risicovolle keuze omdat Leclerc slechts één seizoen aan ervaring meebrengt.

"Het is een grote stap om van Alfa Romeo Sauber de overstap te maken naar Ferrari. Sinds dat ik hier ben, heb ik dan ook het gevoel dat ik nog onwijs veel moet leren. Ik ben nog jong, dus wat betreft is dat ook niet erg. Ik heb nog tijd genoeg om in de toekomst veel te gaan winnen. Voor nu durf ik nog niet te denken aan een wereldtitel, laat staan het winnen van een Grand Prix", aldus Leclerc tegenover de Gazzetta dello Sport .

"Natuurlijk ben ik er na deze winter klaar voor om het beste uit mezelf te halen. Ik heb de afgelopen maanden hard getraind en ben me de laatste weken alweer volledig aan het concentreren op wat komen gaat. Ik heb het geluk dat ik een viervoudig wereldkampioen aan mijn zijde heb. Van Sebastian kan ik nog ontzettend veel leren." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'