Leclerc eerlijk: "Mijn eerste Grands Prix waren slecht"

16 nov. 2018 16:30 René Oudman 0 reacties
Nu zijn eerste volledige Formule 1-seizoen bijna ten einde is gekomen, is Charles Leclerc een van de gevierde coureurs van de koningsklasse van de autosport. Het jaar 2018 begon echter vrij stroef voor de jonge Monegask.

Overgekomen vanuit de Formule 2, een klasse waarin Leclerc met overmacht kampioen wist te worden, had de Ferrari-junior duidelijk tijd nodig om zijn draai te vinden.

In de openingswedstrijden van 2018 moest Leclerc veelal toegeven ten opzichte van zijn minder gewaardeerde Sauber-collega, Marcus Ericsson. "Ik had weinig ervaring", zegt Leclerc daarover tegen Motorsport-Magazin. "Alle lessen werden geleerd tijdens Grand Prix-weekends. Dat was niet gemakkelijk", kijkt de Monegask terug.

De ommekeer werd gemaakt in Baku, een circuit waarop Leclerc in 2017 tijdens de Formule 2-races al bijzonder uitblonk. Dit jaar reed hij in de Azerbeidzjaanse straten naar een fenomenale zesde plaats. Sindsdien ging het alleen maar bergop voor Leclerc, van wie twee maanden geleden duidelijk werd dat hij in 2019 voor Ferrari zal rijden.

"Samen met de engineers heb ik uiteindelijk de juiste route in kunnen slaan. Het tekort aan testwerk was de reden waarom ik in de eerste races niet meekwam. Toen we de geleerde lessen in Baku in de praktijk brachten, ging het gelijk een stuk beter."

Met nog één Grand Prix voor de boeg bezet Leclerc de veertiende plaats in de WK-stand, hij heeft 33 punten gescoord. In de laatste twee verreden GP's werd Leclerc telkens zevende.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen