Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc eist verandering na 'derde teleurstelling op rij' bij Ferrari

Charles Leclerc had opnieuw een zware racedag te voorduren nadat zijn Ferrari F1-75 motorproblemen ondervond en hij de race vroegtijdig moest beëindigen. De Monegask ziet het als een derde DNF en is teleurgesteld.

De Grand Prix van Azerbeidzjan was opnieuw een bittere pil voor Charles Leclerc. In de eerste vijf races leek het leek de goede kant op te gaan voor de Monegask en voor Ferrari, maar sinds de Grand Prix van Spanje gaat het bergafwaarts voor Leclerc; buiten zijn schuld om. De Ferrari-coureur legt ten overstaan van onder meer RacingNews365 uit dat het zwaar is. "Een DNF is moeilijk. Het is de derde... niet de derde DNF op rij, maar om eerlijk te zijn voelde Monaco ook als een DNF. Het is de derde teleurstelling op rij en dat is niet makkelijk." "Maar over het algemeen ben ik ervan verzekerd dat ik mentaal even sterk zal zijn als dat ik vijf races geleden was, toen ik het kampioenschap leidde. De motivatie is er nog steeds, maar we moeten dit soort dingen gewoon oplossen. Betrouwbaarheid is iets waar we naar moeten kijken na de laatste drie races." Naast dat Leclerc uitviel door motorproblemen, moesten ook Kevin Magnussen en Guanyu Zhou de race vroegtijdig beëindigen door mogelijk problemen met de Ferrari-motor. "Ik weet niet wat het gehele plaatje is dus ik weet niet of het hetzelfde probleem was of iets anders. Ik zou het echt niet weten. Maar kijkend naar mezelf, twee DNF's in drie races, dat voelt niet goed."

Wat kunnen Ferrari en Leclerc doen?

Voor Ferrari lijkt de snelheid er wel te zijn, maar de betrouwbaarheid is nog duidelijk een issue. Of Ferrari nog een stap moet maken om te kunnen vechten voor het kampioenschap is voor Leclerc duidelijk: "Jazeker. Na de laatste paar races hebben we laten zien dat we te veel punten hebben laten liggen." Ondanks de tegenslagen laat de nummer drie in het coureurskampioenschap weten nog steeds vertrouwen te hebben in de Italiaanse renstal, maar benadrukt hij dat er wel wat moet veranderen. "Ik geloof er nog steeds in dat we het kampioenschap kunnen winnen, maar we moeten dit soort dingen gewoon oplossen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"