Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc en Ferrari openden contractonderhandelingen reeds

Charles Leclerc heeft nog tot en met volgend seizoen een contract lopen bij Ferrari. Toch is het al tijd voor de beginnende gesprekken met het oog op de langere toekomst.

Eind 2019 tekende Charles Leclerc een langdurig contract bij Ferrari. Die verbintenis loopt eind 2024 af. Leclerc benadrukt dat hij geen haast heeft om zijn toekomst bij Ferrari vast te zetten met een nieuwe deal. In eerste instantie zou de 25-jarige coureur tot eind 2022 aanblijven bij de Italiaanse renstal, maar na één seizoen werd al besloten dat hij tot eind 2024 aangesteld zou worden bij Ferrari. Een aantal coureurs- en strategiefouten heeft ertoe geleid dat er wat druk ligt op de relatie tussen Leclerc en het team, met als voorbeeld de fout van de kwalificatie van de Grand Prix van Canada, waarbij hij met inters op een nagenoeg droge baan Q3 niet haalde.

"Ver van het niveau waar we willen zijn"

De eerste zeven races van dit seizoen had Ferrari moeite met de snelheid maar het leek er even op dat ze dit in Canada hadden omgedraaid. Toch vielen de prestaties tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië weer tegen, waar de mannen op de negende en tiende plek eindigden. De Monegask laat nu weten aan onder andere RacingNews365 dat hij geen contractuele deadlines heeft gesteld: "Ik heb het gevoel dat anderhalf jaar nog wel erg ver weg is, ik heb dus ook geen specifieke deadline voor mezelf." De gesprekken tussen hem en het team blijken wel al gaande: "Langzaam maar zeker hebben we het erover."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"