Leclerc en Giovinazzi moeten zichzelf bewijzen voor Ferrari stoeltje

06 sep. 2017 12:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Met Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc heeft Ferrari goud in handen. De twee jonge talenten dromen van een toekomst bij de Italiaanse renstal. Voor het zover is moeten de beide coureurs eerst hun sporen verdienen in de F1.

Ferrari hoopt dat talenten door kunnen groeien naar F1-team Ferrari

Het Formule 1 team van Ferrari staat er niet om bekend dat het jonge talenten een kans geeft. Vaak kiest het voor ervaren coureurs en soms zelfs relatief saaie line-ups. Zo houdt het team al jaren vast aan de line-up Vettel en Raikkonen, terwijl het beste er bij de Fin toch al jaren vanaf is.

Antonio Giovinzzi behaalde in 2016 een mooie tweede plaats in het GP2-kampioenschap en Charles Leclerc is hard op weg om dit jaar de titel te veroveren. Beide coureurs zijn in de race voor een stoeltje in 2018 bij Sauber, waar Leclerc de voornaamste kandidaat is.

Teambaas Arrivabene van Ferrari legt uit waarom Ferrari niet kiest voor het jonge talent maar vasthoudt aan Vettel en Raikkonen.

"Ze hebben de laatste drie seizoen uitstekend samengewerkt. Ze voelen elkaar perfect aan en zorgen voor de juiste spirit binnen het team. Ik zie geen reden waarom we volgend jaar niet met ze door zouden moeten gaan."

"Als we kijken naar onze jonge talenten dan zien we dat ze groeien. Ons doel is om ze op te leiden en in de toekomst bij Ferrari te zien racen. Dat is het einddoel, maar voordat we daar zijn moeten ze eerst in de F1 bewijzen dat ze een stoeltje bij ons verdienen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen