Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc en Giovinazzi moeten zichzelf bewijzen voor Ferrari stoeltje

Met Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc heeft Ferrari goud in handen. De twee jonge talenten dromen van een toekomst bij de Italiaanse renstal. Voor het zover is moeten de beide coureurs eerst hun sporen verdienen in de F1.

Het Formule 1 team van Ferrari staat er niet om bekend dat het jonge talenten een kans geeft. Vaak kiest het voor ervaren coureurs en soms zelfs relatief saaie line-ups. Zo houdt het team al jaren vast aan de line-up Vettel en Raikkonen, terwijl het beste er bij de Fin toch al jaren vanaf is. Antonio Giovinzzi behaalde in 2016 een mooie tweede plaats in het GP2-kampioenschap en Charles Leclerc is hard op weg om dit jaar de titel te veroveren. Beide coureurs zijn in de race voor een stoeltje in 2018 bij Sauber, waar Leclerc de voornaamste kandidaat is.

Teambaas Arrivabene van Ferrari legt uit waarom Ferrari niet kiest voor het jonge talent maar vasthoudt aan Vettel en Raikkonen. " Ze hebben de laatste drie seizoen uitstekend samengewerkt. Ze voelen elkaar perfect aan en zorgen voor de juiste spirit binnen het team. Ik zie geen reden waarom we volgend jaar niet met ze door zouden moeten gaan." " Als we kijken naar onze jonge talenten dan zien we dat ze groeien. Ons doel is om ze op te leiden en in de toekomst bij Ferrari te zien racen. Dat is het einddoel, maar voordat we daar zijn moeten ze eerst in de F1 bewijzen dat ze een stoeltje bij ons verdienen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'