Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc en Hamilton op een lijn over aanpak in strijd met Red Bull

Charles Leclerc en Lewis Hamilton worden tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Silverstone gevraagd of zij zich zorgen maken over de mogelijk versnelde ontwikkeling van de 2024-bolide van Red Bull. Maken ze zich zorgen over de ontwikkeling van de huidige leider in het klassement?

Charles Leclerc maakt zich er niet zo druk om, zo legt hij tegenover onder andere RacingNews365 uit: "Ik ben er niet zo mee bezig. Het is part of the game. Uiteraard is er een risico dat een team zich al bezig gaat houden met de ontwikkeling van het jaar erop als het een flinke voorsprong heeft. "Anderzijds hangt alles samen met de auto van dit jaar. Zo zijn wij nog steeds bezig met het verbeteren van de prestaties van onze huidige auto. We weten duidelijk waar onze zwaktes liggen en wat we eraan moeten doen. Als we dat op weten te lossen, draagt dat ook weer bij aan de prestaties van de auto van volgend jaar." Leclerc legt uit dat Ferrari stapsgewijs wil verbeteren en dat dit ook helpt voor het volgende Formule 1-seizoen. "Wat voor mij van groot belang is, is dat we een helder plan hebben met betrekking tot wat we moeten verbeteren. En dat hebben we. We hebben flinke stappen gezet in de afgelopen drie races en er komende nog meer verbeteringen aan. We streven ernaar om niet alleen voor Mercedes en Aston Martin te eindigen, maar om ook het gevecht met Red Bull aan te gaan."

Lewis Hamilton kan zich vinden in de woorden van zijn concullega: "Ik heb niet veel toe te voegen (aan de woorden van Leclerc, red.). Het zou ons niet helpen om te stoppen met de ontwikkeling van deze auto om te focussen op de auto van komend seizoen." "We moeten de tijd die we op de baan hebben benutten om de problemen die onze huidige auto heeft op te lossen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt, de vraag is alleen hoe lang het gaat duren."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"