Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Leclerc en Sainz voeren druk op Verstappen op: "Dichterbij dan we hadden verwacht"

Twee Ferrari's die direct achter Max Verstappen mogen starten bij de Grand Prix van Oostenrijk. Charles Leclerc en Carlos Sainz presteerden uitstekend in de vrijdagse kwalificatie. Leclerc zat zelfs maar 0.04 seconde achter de Nederlandse Red Bull-coureur.

Leclerc Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc op de eerste rij bij de start van een Grand Prix. Dat hebben we dit seizoen nog niet zo vaak gezien. In Azerbeidzjan was het de laatste keer. Toen pakte de Ferrari-coureur zelfs poleposition, voor Max Verstappen. In Oostenrijk zijn de rollen omgekeerd, maar Leclerc is zeer tevreden met P2. Na de race in Bakoe gingen de prestaties van de Monegask bergafwaarts, maar met de updates is de Ferrari weer competitief.

"Het voelt goed om eindelijk weer een foutloze kwalificatie te hebben en weer op de eerste rij te staan. Het gevoel was de laatste paar races wat beter. In Q1 en Q2 werkte ik echt toe naar die laatste ronde in Q3. Het lukte me om alles erin te stoppen", vertelt Leclerc direct na de kwalificatie. Pas in de allerlaatste seconden, nadat de vlag al was gezwaaid, reed Leclerc naar P2, kort achter Verstappen.

"Ik zat erg dicht bij Max, maar vandaag niet dicht genoeg. Maar ik denk niet dat we verwacht hadden zo dicht bij Red Bull te zitten. Dus het is een goede stap voorwaarts. Ik wil alle jongens in de fabriek bedanken. Het is nog maar de kwalificatie, maar het werk dat ze de afgelopen weken hebben gedaan om de updates eerder te brengen dan gepland, was echt heel indrukwekkend en dat heeft ons geholpen om vandaag een goede prestatie neer te zetten. Nu moeten we dat in de race zien te bevestigen."

Of Leclerc met zijn Ferrari het in de race zondag Verstappen moeilijk kan maken, dat weet Leclerc nog niet. "De racepace in Montreal zag er goed uit.. Maar we moeten ons richten op consistentie. Zondag moeten we zien of we dezelfde racepace hebben als in Canada. Tot nu toe is Red Bull sneller op racedagen. Het zal dus lastig worden, maar als we het Red Bull moeilijk kunnen maken, zullen we dat doen."

Progressie geboekt

Teamgenoot Carlos Sainz start zondag vanaf P3. De Spanjaard was net als Leclerc zeer tevreden met de kwalificatie. "Het was goed. Als team hadden we een sterke kwalificatie. Het voelt zeker alsof we progressie hebben geboekt. We staan dichter bij Max misschien dan we hadden verwacht. Daar moeten we tevreden mee zijn", geeft Sainz meteen na de kwalificatie aan. "We hebben onszelf in een goede positie gebracht om zondag met twee wagens naar het podium te rijden."

Wat er zaterdag, bij een nieuwe kwalificatie voor de sprintrace en de sprintrace zelf van Ferrari kan worden verwacht, weet Sainz niet zo goed. "Het wordt een andere dag, met andere weersvoorspellingen en andere omstandigheden van de baan. Het plaatje kan er dan helemaal anders uit zien. We moeten onszelf gewoon goed focussen."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt