Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Leclerc en Schumacher zijn minder gek dan Verstappen"

Formule 3-teameigenaar Frits van Amersfoort heeft zowel Max Verstappen, Charles Leclerc en Mick Schumacher op enig moment in zijn team gehad. Hij is de aangewezen man om het getalenteerde drietal met elkaar te vergelijken.

Als Frits van Amersfoort door het Duitse Sport1 gevraagd wordt om Max Verstappen, Charles Leclerc en Mick Schumacher met elkaar te vergelijken, steekt één iemand er met kop en schouders bovenuit voor wat betreft zijn gewaagde acties. "Ik heb nog nooit zo'n waaghals gezien als Max Verstappen", aldus Van Amersfoort, die dat niet per se als een positief punt ziet: "We hebben al meer dan eens kunnen zien dat dat ook tegen je kan werken." "Wat dat betreft is Charles Leclerc misschien meer een nadenker op de baan, zonder dat dat overigens zijn pure snelheid in de weg zit. Wat mij betreft heeft Ferrari de juiste keuze gemaakt door hem volgend jaar te promoveren naar Ferrari's hoofdmacht."

Bij datzelfde Ferrari boekten Michael Schumacher in het vorige decennium natuurlijk ongekende triomfen. De laatste tijd wordt er veel geschreven over waar diens zoon toe in staat is na het winnen van het Europese Formule 3-kampioenschap. Van Amersfoort denkt dat Schumacher wellicht meer weg heeft van Leclerc dan van Verstappen. "Ook Mick rijdt met zijn zijn hoofd. Hij doet niet zo gek als Max", aldus de teambaas, die hoopt dat zijn voormalig pupil voorzichtig richting de Formule gebracht wordt. "Net zoals al mijn rijders adviseer ik ook Schumacher voorzichtig met de Formule 1 om te springen. De Formule 1 is mentaal erg zwaar, zeker als je zoveel fans hebt als Mick nu al heeft. Ik zou hem dan ook adviseren eerst een jaartje Formule 2 te rijden, al denk ik sowieso niet dat er nog een plekje voor hem beschikbaar is in de Formule 1."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin