Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: “Enkel in kwalificaties vrij om met Vettel te strijden”

Afgelopen weekend maakte Charles Leclerc zijn debuut voor het team van Ferrari. Het debuut verliep echter niet volgens verwachting. De Monegask had na een geslaagde winter gehoopt om direct mee te kunnen strijden voor de prijzen, dat viel echter tegen. Zowel Leclerc als Vettel eindigden op bijna één minuut achterstand van winnaar Valtteri Bottas.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Melbourne sprak Leclerc uitgebreid met de Gazzetta dello Sport over zijn verwachtingen bij het team van Ferrari. “Het zal niet makkelijk zijn, maar ik kan in mijn tweede jaar bij Ferrari de wereldtitel winnen. Dit seizoen schat ik de kansen een stuk lager in. Met de auto van dit jaar is niks onmogelijk, maar toch verwacht ik dat ik nog te veel te leren heb.” Aan die woorden blijkt na afloop van de eerste Grand Prix niks gelogen te zijn. Het team van Ferrari kwam de klap van de kwalificatie in de race niet meer te boven.

Tijdens de race in Melbourne werd direct duidelijk dat Leclerc dit jaar de tweede coureur is binnen het team, zoals eerder al werd aangegeven door teambaas Binotto. “In de kwalificaties zal ik vrij zijn om te strijden met Vettel. Het team zal echter beslissingen nemen tijdens races. Het is duidelijk dat ik dit seizoen de nummer twee ben en dat ik zoveel mogelijk van Vettel moet zien te leren. Ik denk niet dat Vettel en mij hetzelfde zal overkomen als wat gebeurde tussen Hamilton en Alonso toen zij beiden voor McLaren reden in 2007." "Sebastian en ik zijn ervaren genoeg om geen problemen voor het team te creëren”, aldus Leclerc. Na afloop van de race had het jonge talent echter moeite om zijn teleurstelling te verbergen tegenover Sky Italia . Tijdens de race was het duidelijk te zien dat Leclerc sneller was dan teamgenoot Vettel. Het Ferrari-team liet Leclerc tijdens de race over de boardradio echter weten dat hij Vettel niet mocht aanvallen. Gezien de teleurstelling van Leclerc, is het afwachten of er daadwerkelijk geen strijd tussen de twee teamgenoten zal ontstaan dit seizoen.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024