Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc erkent zijn meerdere in Verstappen na kwalificatie in Oostenrijk

De punten worden dit weekend pas op zaterdag en zondag verdeeld. Dat weet ook Charles Leclerc, maar wel moest hij na afloop van de vrijdagse kwalificatie toegeven dat Red Bull-concurrent Max Verstappen de snellere was.

Charles Leclerc deed een moedige poging om de poleposition te veroveren voor de Grand Prix van Oostenrijk, maar uiteindelijk kwam hij 0,029 seconde te kort om Max Verstappen af te troeven. Daardoor start de Monegask de sprintrace op zaterdag vanaf de eerste startrij naast de Nederlander. Na afloop van de kwalificatie lijkt Leclerc daar mee te kunnen leven. "Het zat dicht op elkaar, het was heel spannend. In de laatste ronde had ik het lastig om de banden weer helemaal werkend te krijgen na zo'n lange periode in de pitbox." "Maar Max was vandaag net wat sneller, dus mijn felicitaties aan hem. Hopelijk hebben we een mooie race morgen!", zo klinkt hij hoopvol, ongetwijfeld terugdenkend aan 2019, toen de twee een prachtig duel uitvochten in Spielberg.

Leclerc hoopt op veel punten

De vraag is echter of Leclerc dit keer opnieuw het gevecht durft aan te gaan. Waarschijnlijk wel, maar de Ferrari-man benadrukt na een reeks van pech dat hij gewoon eens een mooi aantal punten wil scoren. "Ik wil gewoon een cleane race hebben. De laatste vijf races waren een ramp aan mijn kant, dus ik hoop dat het vlekkeloos gaat dit weekend en we eindelijk de hoeveelheid punten scoren die we verdienen", aldus de nummer drie in het kampioenschap.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden