Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: “Fan zijn van Ferrari is als het aanhangen van een religie”

Deze winter maakte Charles Leclerc de overstap van het relatief kleine Alfa Romeo Sauber naar het grote Ferrari. Een overstap die de nodige druk met zich meebrengt. Een druk die het jonge talent niet als onprettig ervaart.

In de historie van de autosport zijn er al veel coureurs voorbij gekomen die in andere raceklassen van topniveau waren, maar het in de Formule 1 niet waar wisten te maken. Niet alleen het al dan niet hebben van een goede wagen is zeer belangrijk, maar ook de mate waarin een coureur om kan gaan met druk is vaak van grote invloed op zijn carrière.

Charles Leclerc's carrière gaat als een speer. Na slechts één seizoen bij Sauber maakte hij al de sprong naar het topteam van Ferrari. De druk die daarbij komt kijken is groot, dat ondervond de kersvers Ferrari-coureur in de afgelopen maanden. "Ik voel me duidelijk anders behandeld door de fans dit jaar. Er bestaan geen fans zoals de Ferrari-fans. Ik denk dat je fan zijn van Ferrari het beste kunt vergelijken met het aanhangen van een religie." "De druk bij Ferrari ligt een stuk hoger dan vorig jaar bij Sauber. Toch verwacht ik dat ik goed met die druk om kan gaan en de druk die het racen voor Ferrari met zich meebrengt me niet teveel zal worden", aldus Leclerc tegenover de Gazzetta dello Sport .

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'