Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Ferrari moet mij ontslaan als ik slecht presteer"

De carrière van Charles Leclerc gaat als een komeet. Na één jaartje Formule 1 rijdt hij volgend jaar bij Ferrari. Alles wat de Monegask aanraakt verandert in goud, maar de jonge stercoureur blijft bescheiden en realistisch.

De carrière van Charles Leclerc heeft veel weg van een mooi jongensboek. Jaar na jaar reeg hij de zeges aan elkaar en ook in zijn eerste Formule 1-seizoen voor Sauber maakt hij een uiterst sterke indruk. Zoveel indruk dat Ferrari voor het eerst in decennia het risico aandurfde om een jonge, talentvolle coureur in haar bolide te zetten. Desondanks blijft Leclerc uiterst bescheiden en realistisch.

In de F1 podcast Beyond the Grid laat hij dan ook weten dat Ferrari veel mag eisen van hem. "Ik ben eerlijk: als ik volgend jaar niet goed genoeg ben, dan moet Ferrari mij ontslaan. Dat zou ik helemaal begrijpen." "Als ik goed genoeg presteer dan verdien ik het om te blijven. Als dat niet het geval is, dan verdien ik mijn stoeltje niet. Dat zal op dat moment ook veel druk van mijn schouders halen." Bang om te falen is Leclerc allerminst. Ondanks dat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zijn teamgenoot is, gaat het jonge talent voor zijn eigen kans en verwacht hij een gelijke behandeling .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"