Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Leclerc gaat geen beslissingen forceren bij Ferrari: "Zo werkt het niet"

Er is nogal eens kritiek op Ferrari-coureur Charles Leclerc dat hij niet hard genoeg met zijn vuist op tafel slaat om beslissing binnen het team te forceren. De Monegask haalt zijn schouder op over de kritiek: "We blijven op dezelfde voet doorgaan."

Leclerc Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het resultaat in Bahrein was voor Charles Leclerc teleurstellend. Een podiumplek lag in het verschiet, maar zijn Ferrari viel stil met motorproblemen. Vorig jaar werden er bij Italiaanse renstal ook al veel verkeerde keuzes gemaakt, waardoor Leclerc de titelstrijd met Max Verstappen snel moest staken. Daarom wordt er nu al gezegd dat Leclerc meer met zijn vuist op tafel moet slaan om beslissingen te forceren.

"Ik praat al veel binnen het team, dat is ook de juiste manier. Dat ga ik dus niet veranderen. Het maakt me niet uit wat anderen vinden. Wat voor mij belangrijk is, is dat ik me goed voel bij het mijn uiterste best doen om zaken te verbeteren met het team", vertelde Leclerc bij de podcast Beyond the Grid.

Beslissingen forceren, dat is niet de manier zoals Leclerc te werk wil gaan. "Mensen begrijpen niet hoe weinig informatie je meekrijgt over de race als je in de wagen zit. Ik ben ervan overtuigd dat als we als team sterker worden en samen de strategie bespreken, we er het beste uit kunnen halen."

"Dan winnen we het wereldkampioenschap, dat is wat we willen. We worden geen wereldkampioen als ik vanuit mijn wagen de beslissingen in mijn eentje neem. Zo werkt het niet. Daarom gaan we op dezelfde voet verder."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull