Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc geeft bijzondere verklaring voor crash met Stroll in Sotsji

Charles Leclerc tikte Lance Stroll al vroeg tijdens de Grand Prix van Rusland van de baan, tot onvrede van de Canadees. Leclerc kwam met een bijzondere verklaring voor de touché die ervoor zorgde dat de Racing Point-coureur het einde van de eerste ronde niet zag.

Na zijn ongelukkige crash op Mugello, waar een klapband ervoor zorgde dat Lance Stroll snoeihard van de baan vloog, liep ook de Grand Prix in Rusland uit op een deceptie voor de Canadees. Het begon allemaal eigenlijk al tijdens de kwalificatie, gedurende welke hij door een probleem niet verder kwam dan de dertiende startplek, die uiteindelijk een twaalfde startplek werd door de straf voor Alexander Albon.

Direct na het doven van de rode lichten leek Stroll de weg omhoog weer te hebben ingezet. Aan het einde van de ellenlange linkerbocht drie lag de coureur in zijn RP20 al op plek zeven, maar toen sloeg het noodlot toe. In een gevecht met Charles Leclerc werd hij aangetikt en spinde hij de muur in. Het betekende het einde van de wedstrijd voor Lance.

"Dat was echt slordig van Charles", foeterde Stroll na afloop. Hij kon niet begrijpen waarom de Ferrari-coureur geen straf kreeg voor de tik die hij uitdeelde. "Ik gaf hem alle ruimte en zat helemaal aan de buitenkant. Hij had dit kunnen voorkomen. Bizar dat hij geen straf heeft gekregen", zo klonk de Racing Point-coureur gefrustreerd na de race.

Leclerc gaf in gesprek met onder meer RacingNews365 een korte verklaring voor de crash, waarbij hij per ongeluk Stroll uit de race tikte. Volgens hem kwam het mede door nota bene de teamgenoot van Stroll dat hij de Canadees uit de race tikte.

"Ik probeerde Lance bij het ingaan van bocht vier aan de binnenkant in te halen", zo begint hij. "Ik zat echter achter Sergio Perez, die de bocht instuurde op het moment dat ik naast Stroll reed", aldus de Monegask, die in de slipstream van de Mexicaan de controle over zijn bolide niet helemaal kon houden. "Ik kreeg daardoor te maken met onderstuur en daardoor raakte ik Stroll", zo luidt de uitleg van Leclerc.

Met medewerking van Dieter Rencken.

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022