Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc geeft emotioneel cadeau aan familie Bianchi

De overwinning van Charles Leclerc in 'zijn' Monaco was in alle opzichte een emotionele voor de Monegask. En nu blijkt hij ook nog eens een bijzonder geschenk te hebben weggegeven.

Leclerc Win Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Charles Leclerc winnend over de finish kwam in de GP van Monaco, zorgde voor emotionele momenten. Bij de coureur zelf, zijn team, maar ook bij de mensen die dicht bij de Monegask staan. De Ferrari-rijder gaf zelf al aan dat in de laatste rondes de tranen al op kwamen zetten bij hem. Hij dacht onder meer aan zijn overleden vader. Zijn peetoom, de overleden coureur Jules Bianchi, en aan de eveneens overleden Anthoine Hubert. 

Bianchi overleed in 2015, nadat hij na een vreselijke crash bij de GP van Japan in 2014 in coma raakte. Leclerc zei daar in het verleden over: “Ik ben er vrij zeker van dat Jules meer zou hebben laten zien dan ik. Helaas had het lot andere plannen voor hem.”

Na zijn winnende race in de GP van Monaco heeft Leclerc de helm die hij tijdens die race droeg cadeau gegeven aan de familie van Bianchi. Philippe Binach, de vader van Jules, schreef op Instagram: “Bedankt, Charles, voor dit cadeau, voor je eerbetoon, voor je steun aan Jules. De hele familie Bianchi feliciteert je met je fantastische overwinning in Monaco. Hervé (vader van Leclerc, red.) en Jules zijn zeker trots op je, als een geweldige man en een geweldige coureur.”

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"