Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc geeft niets om Verstappen: "Ik kijk alleen naar Mercedes"

Hij heeft dit seizoen nog geen zege geboekt. Voor Charles Leclerc, startend vanaf P2, is de GP van Abu Dhabi de laatste kans. Maar de Ferrari-coureur is niet zozeer met de strijd met de van pole startende Verstappen bezig. Hij kijkt vandaag eerder achterom.

Leclerc Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc zette in de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi de tweede tijd neer. Achter Max Verstappen, maar voor George Russell (P4). En vooral dat laatste is wat telt voor Leclerc. Ferrari heeft namelijk een achterstand van vier punten op Mercedes voor de tweede plek in het constructeurskampioenschap.

En daar zal de focus liggen voor de Ferrari-coureur. "Het enige dat voor mij telt is dat we de Mercedes uitdagen en dat we de tweede plaats pakken in het constructeurskampioenschap. Want in het rijderskampioenschap maakt het me eerlijk gezegd niet uit of ik vierde, vijfde, zesde of zevende word. Tweede worden bij de constructeurs zou mooi zijn", kijkt de Monegask vooruit naar de race.

Natuurlijk zal hij ook porberen de GP te winnen, maar daar heeft hij niet zoveel verachtingen van. "We moeten gewoon de Mercedessen verslaan, maar als er een kans is om Max te verslaan, dan grijp ik die natuurlijk. Maar op een circuit als dit, met zulke hete omstandigheden, verwacht ik dat we het iets moeilijker zullen hebben dan in Las Vegas. Maar laten we het bekijken. We zijn goed geweest met het bandenmanagement in Vegas, in heel andere omstandigheden. In VT3 had ik een goed gevoel tijdens de racesimulaties, dus ik hoop dat we dat in de race kunnen reproduceren."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"