Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc haalt focus bij wereldtitel vandaan: "Eerst het nodige begrijpen"

Charles Leclerc blikt na afloop van de teleurstellende race in Hongarije vooruit op de rest van het seizoen. Om überhaupt nog kans te maken op de titel, moeten hij en het team zich eerst zien te verbeteren, zo is de Monegask stellig.

Leclerc Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Met de overwinning in Hongarije, breidt Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit op kampioenschapsrivaal Charles Leclerc. Met nog negen races te gaan staat de Nederlander maar liefst 80 punten voor op de Monegask.

Voorafgaand aan de race leek Ferrari de overhand te hebben op Red Bull, aangezien Verstappen en Sergio Perez vanaf P10 en P11 startten, maar niets was minder waar. Door een strategische blunder van de Italiaanse renstal moest Leclerc genoegen nemen met P6. Het zal een hele opgave worden voor Ferrari en Leclerc, willen ze het kampioenschap winnen, maar Leclerc wil de focus voor nu even ergens anders op leggen.

"Voordat we aan het kampioenschap denken, moeten we als team begrijpen wat we moeten doen om onszelf te verbeteren, want anders wordt het echt moeilijk", legt Leclerc uit aan de media, waaronder RacingNews365.

"Kijkend naar waar we vandaan komen na de afgelopen twee jaar, denk ik dat we enorme stappen hebben gemaakt. Maar er is nog een stap die we moeten zetten en daar zijn we mee bezig. Maar ik heb er vertrouwen in dat we dat zullen doen."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"