© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Leclerc haalt zijn gram: "Magnussen zat wél fout"

20 okt. 2018 16:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Naast het getrouwtrek tussen Max Verstappen en Ferrari wisten in Suzuka ook Charles Leclerc en Kevin Magnussen de spotlights op zich gericht. De twee reden tegen elkaar aan na wat door de wedstrijdleiding werd getypeerd als een race-incident.

Daar is de wedstrijdleiding echter op teruggekomen. Op Suzuka reden Charles Leclerc en Kevin Magnussen op het rechte stuk tegen elkaar aan. Leclerc was de achteropkomende partij en stuurde naar rechts om in te halen. Volgens de eerste lezing deed Magnussen op exact hetzelfde moment hetzelfde (domme pech dus), maar nu is men dus een andere mening toegedaan.

"We hebben het incident opnieuw onder de loep genomen en geconcludeerd dat Magnussen wel degelijk met enige vertraging naar rechts stuurde, wat kan duiden op een reactie op de move van Leclerc. Een soortgelijke actie zullen we een volgende keer niet meer goedkeuren", zo legt wedstrijdleider Charlie Whiting uit.

Magnussen weet zijn actie daaropvolgend aan gebrekkig zicht naar achteren, iets waar Sebastian Vettel eerder dit jaar ook al een keer op wees: "Dat kan volgend jaar sowieso geen excuus meer zijn", pareert Whiting. "Dan worden de achtervleugels en spiegels zo geplaatst dat het zicht naar achteren verbeterd wordt."

Voor een straf voor Magnussen is het bijna twee weken na dato uiteraard te laat en dus is de Deen er goed mee weggekomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen