Leclerc had mentale dip na overlijden Bianchi

15 aug. 2018 11:30 René Oudman 0 reacties
Als broekie in de autosport mocht Charles Leclerc in 2015 zijn opwachting maken in de Formule 3. De Monegask, die tegenwoordig uitblinkt in een Sauber, reed destijds voor Van Amersfoort Racing. Teambaas Frits van Amersfoort kan zich het merkwaardige jaar met Leclerc, waarin viermaal werd gezegevierd, nog goed heugen.

Het seizoen 2015 kende een apart verloop. Leclerc schiet uit de startblokken en kan zich direct met de titelfavorieten meten, maar zakt naar mate het seizoen vordert terug. De teamleden van VAR hebben zo hun vermoedens, maar de jonge Monegask wil zich niet laten kennen. Pas veel later, vertelt teambaas Van Amersfoort, komt men er achter wat er precies aan de hand was met het toptalent.

“Het overlijden van Jules Bianchi heeft er ongelooflijk ingehakt bij Charles. Wij beseften dat niet, of waren niet voldoende geïnformeerd over hun relatie", aldus Van Amersfoort in gesprek met Racingnews365. Leclerc werd in zijn kartdagen begeleid door de negen jaar oudere Bianchi, de beste vriend van zijn broer. “Charles zei: ‘ik heb nergens last van’, maar dat zijn dingen die jongens van zeventien, achttien altijd zullen roepen. Manager Nicolas Todt wist het natuurlijk wel.”

“Wat ik mezelf verwijt is dat ik de signalen niet heb opgepikt, maar volgens mij heeft Todt ze ook niet allemaal op weten te pakken. Naast het overlijden van Bianchi was daar namelijk ook nog een zware crash op Zandvoort, die Charles niet in de koude kleren is gaan zitten. Hij stuiterde er keihard af in het Scheivlak en lag vervolgens drie dagen in het ziekenhuis.”

In de tussenliggende jaren heeft het leven niet stilgestaan. Ook Leclercs vader kwam namelijk te overlijden. Dit was vlák voor een Formule 2-weekend. Leclerc junior ging daarin van start en wist de F2-races te besluiten met een overwinning en een tweede plaats. “Dan zie je hoe sterk Charles geworden is. Hij zou de baas over zijn tegenstanders kunnen zijn vanwege mentale weerbaarheid.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen