Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc heeft andere prioriteiten dan gevecht om P2 met Perez

Max Verstappen is wereldkampioen, maar het gevecht voor P2 is nog volop bezig. Sergio Perez en Charles Leclerc staan één punt los van elkaar, maar Leclerc heeft andere prioriteiten dan de tweede plaats proberen te pakken.

Leclerc USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc zegt niet direct uit te zijn op de tweede plaats in het coureurskampioenschap dit Formule 1-seizoen. Het gevecht met Sergio Perez kan nog alle kanten op gaan: de Red Bull-coureur heeft slechts een punt voorsprong in de WK-stand. Max Verstappen is al wereldkampioen en kan niet meer worden ingehaald.

Toch is zilver niet waar Leclerc op uit is, al vindt hij het natuurlijk wel mooi meegenomen. "Het klinkt altijd beter dan derde", zegt hij in Austin tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Maar mijn focus ligt daar niet echt op. De focus ligt op er voor zorgen dat we volgend jaar meedoen voor het wereldkampioenschap."

"We proberen de laatste vier races van het seizoen te benutten zodat we volgend jaar een beter team zijn", aldus de Ferrari-coureur. In de beginfase van het huidige F1-seizoen leek het er nog op dat Leclerc een serieuze titelkandidaat was, maar vooral in de tweede seizoenshelft waren Verstappen en Red Bull oppermachtig.

Er zijn verschillende vlakken waar Ferrari volgens Leclerc op moet verbeteren. "Om eerlijk te zijn vooral de zondag in zijn geheel. Dat zijn heel veel dingen, zoals bandenmanagement, wat nog steeds een zwak punt is van ons. Communicatie, strategie, betrouwbaarheid en gewoon een sterker team zijn is ook belangrijk om het weekend zo hoog mogelijk te finishen. Op zaterdag waren we vaak sterk, maar op zondag ging het mis."

Leclerc ziet vooruitgang bij Ferrari

De afgelopen races vindt Leclerc dat het al stukken beter gaat bij de Italiaanse renstal. "Voor de communicatie, strategie en dat soort dingen: daar zijn we al een tijdje mee bezig. Als je naar het bandenmanagement kijkt, zoals in de laatste race, dan is dat wat lastiger. We moeten alle oorzaken hiervan vinden, maar we worden er beter in."

"We hebben dit jaar overigens wel een aantal races gezien waarin we heel goed waren met het bandenmanagement. We moeten alleen beter worden in bepaalde situaties, zoals in Japan. De zondag was wat kouder en het regende, een beetje een onverwachtse situatie. Dat is waar we dan niet zo goed zijn als Red Bull is. Dus daar moeten we aan werken", aldus de Monegask.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"