Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc heeft andere prioriteiten dan gevecht om P2 met Perez

Max Verstappen is wereldkampioen, maar het gevecht voor P2 is nog volop bezig. Sergio Perez en Charles Leclerc staan één punt los van elkaar, maar Leclerc heeft andere prioriteiten dan de tweede plaats proberen te pakken.

Charles Leclerc zegt niet direct uit te zijn op de tweede plaats in het coureurskampioenschap dit Formule 1-seizoen. Het gevecht met Sergio Perez kan nog alle kanten op gaan: de Red Bull-coureur heeft slechts een punt voorsprong in de WK-stand. Max Verstappen is al wereldkampioen en kan niet meer worden ingehaald. Toch is zilver niet waar Leclerc op uit is, al vindt hij het natuurlijk wel mooi meegenomen. "Het klinkt altijd beter dan derde", zegt hij in Austin tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Maar mijn focus ligt daar niet echt op. De focus ligt op er voor zorgen dat we volgend jaar meedoen voor het wereldkampioenschap." "We proberen de laatste vier races van het seizoen te benutten zodat we volgend jaar een beter team zijn", aldus de Ferrari-coureur. In de beginfase van het huidige F1-seizoen leek het er nog op dat Leclerc een serieuze titelkandidaat was, maar vooral in de tweede seizoenshelft waren Verstappen en Red Bull oppermachtig. Er zijn verschillende vlakken waar Ferrari volgens Leclerc op moet verbeteren. "Om eerlijk te zijn vooral de zondag in zijn geheel. Dat zijn heel veel dingen, zoals bandenmanagement, wat nog steeds een zwak punt is van ons. Communicatie, strategie, betrouwbaarheid en gewoon een sterker team zijn is ook belangrijk om het weekend zo hoog mogelijk te finishen. Op zaterdag waren we vaak sterk, maar op zondag ging het mis."

Leclerc ziet vooruitgang bij Ferrari

De afgelopen races vindt Leclerc dat het al stukken beter gaat bij de Italiaanse renstal. "Voor de communicatie, strategie en dat soort dingen: daar zijn we al een tijdje mee bezig. Als je naar het bandenmanagement kijkt, zoals in de laatste race, dan is dat wat lastiger. We moeten alle oorzaken hiervan vinden, maar we worden er beter in." "We hebben dit jaar overigens wel een aantal races gezien waarin we heel goed waren met het bandenmanagement. We moeten alleen beter worden in bepaalde situaties, zoals in Japan. De zondag was wat kouder en het regende, een beetje een onverwachtse situatie. Dat is waar we dan niet zo goed zijn als Red Bull is. Dus daar moeten we aan werken", aldus de Monegask.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst