Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Leclerc heeft het even gehad na dramatisch weekend: "Blij dat het klaar is"

Charles Leclerc kende opnieuw een verschrikkelijk weekend. De Monegask werd in ronde één aangetikt door Oscar Piastri en moest al meteen een nieuwe voorvleugel halen. Het zorgde voor frustraties bij de Ferrari-coureur, die blij is dat het weekend in Oostenrijk voorbij is.

Leclerc FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Door de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris zou je bijna het dramatische weekend van Ferrari en vooral Charles Leclerc vergeten. In de sprintkwalificatie én sprintrace ontzettend veel snelheid te kort komen, stilvallen in de reguliere kwalificatie en al in bocht één je voorvleugel kapot zien gaan door een touché. Nee, het zat Leclerc niet bepaald mee op de Red Bull Ring. De Monegask is dan ook erg blij dat het weekend er op zit.

"Ik ben gewoon erg blij dat deze race klaar is," aldus een zichtbaar gefrustreerde Leclerc. De Ferrari-coureur had dankzij de touché vrijwel meteen geen kans meer op een topklassering. Toch bleef het team hem buiten houden in de hoop nog wat punten te scoren. Dat lukte uiteindelijk net niet, gezien de elfde plaats van de Monegask. Leclerc verklaart waarom dat niet lukte: "We verloren ontzettend veel tijd met de kapotte voorvleugel en de wissel die daarbij kwam kijken in het begin van de race."

"Daarna reed ik een volledige stint achter Lando, die ik niet kon inhalen, omdat ik dan weer blauwe vlaggen zou krijgen. Beide situaties zorgden ervoor dat het erg moeilijk werd, en dat we eigenlijk nooit echt op snelheid konden komen. Ten eerste zijn we gewoon niet competitief genoeg en ten tweede werd onze race enorm beïnvloed door een actie van iemand anders."

'Voelde niet goed aan'

De Grand Prix van Oostenrijk is niet de eerste race waarin de Ferrari totaal niet lijkt te werken. Ook in Barcelona en Canada had de Scuderia problemen en zat er vrijwel geen tempo in de rode bolides. Het meest recente updatepakket lijkt dan ook totaal niet te werken voor Ferrari: "We lopen hier weer tegen andere beperkingen aan. Daar moeten we naar gaan kijken, want we worstelen nu al een tijdje."

"Tijdens de race hadden we twee compleet verschillende configuraties. Daar kunnen we dus veel lering uit trekken. Vanaf mijn kant voelde het niet erg goed aan," aldus Leclerc die een beetje lacht als een boer met kiespijn. "Maar we gaan er naar kijken en het vergelijken. Hopelijk kunnen we daar iets van leren."

Maar wat dan in Silverstone? De eerste twee races van deze triple header zijn vrij dramatisch verlopen voor Ferrari. Leclerc heeft ook voor de GP van Groot-Brittannië weinig hoop: "Ik denk dat dat ook een moeilijk weekend gaat worden. De laatste drie weekenden hebben we het erg moeilijk en daar hebben we nog geen magische oplossing voor gevonden. In de Formule 1 heb je weinig toevalligheden en al helemaal niet als dingen twee weken op een rij gebeuren."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'