Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix China 2019

Leclerc: "Hoop dat Ferrari in China net zo goed is als in Bahrein"

Hij was ontzettend dichtbij zijn allereerste Grand Prix-overwinning, maar na het vallen van de finishvlag in Bahrein vond Charles Leclerc zichzelf terug op een derde positie. De 21-jarige Ferrari-coureur hoopt op meer geluk tijdens de Grand Prix van China, die komend weekend plaatsheeft.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Leclerc was dominant, twee weken geleden in Bahrein. De Monegask stond continu in de top van de tijdenlijst tijdens de trainingen en reed op zaterdag naar de eerste poleposition uit zijn Formule 1-loopbaan. In de wedstrijd zelf ging Leclerc eenvoudig aan de leiding, een kapotte cilinder gooide echter roet in het eten. P1 werd tegen het sluiten van de markt P3.

"Ik ken het Shanghai International Circuit eigenlijk amper, ik heb er maar één keer geracet. Vorig jaar ging het prima in de kwalificatie, maar verliep de race minder voortvarend", blikt Leclerc met enig gevoel voor understatement terug op 2018. Destijds eindigde de veelbesproken Monegask namelijk als allerlaatste.

"De baan is wel heel erg vet. Er zijn verschillende soorten bochten, en dat gebeurt niet vaak. Bocht één is bijzonder, ook bocht dertien voor het lange rechte stuk valt op. De Grand Prix van China zorgt meestal voor het nodige spektakel - het weer is onvoorspelbaar, het kan zomaar regenen zonder dat je er erg in hebt. Ik hoop dat de wagen net zo goed zal zijn als deze in Bahrein was, zodat ik kan strijden voor de resultaten die we verdienen."

Na twee Grands Prix heeft Leclerc 26 WK-punten verzameld: tien voor zijn vijfde plaats in Australië, vijftien vanwege de derde plek in Bahrein en eentje met dank aan de snelste raceronde die Leclerc in de woestijnstaat liet noteren. De Monegask bezet een vierde plek in de tussenstand, kort achter Max Verstappen.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Breaking 'Voortbestaan F1 in gevaar door coronavirus'