Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc hoopt op beterschap voor Ferrari in Mexico: "Zijn beter voorbereid"

Vorig jaar maakte Ferrari weinig indruk tijdens de Grand Prix van Mexico en eindigden Carlos Sainz en Charles Leclerc op de vijfde en zesde plaats. De laatstgenoemde coureur hoopt dat het dit jaar beter gaat.

Leclerc US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Autodromo Hermanos Rodriguez is uniek in zijn soort, want het circuit ligt meer dan tweeduizend meter boven zeeniveau. Dat brengt uitdagingen voor mens en machine met zich mee, iets waar Ferrari in 2022 op botte wijze achter kwam. De Italiaanse motor had het ontzettend zwaar en de pure snelheid ontbrak.

Carlos Sainz en Charles Leclerc kwamen ongeveer een minuut achter winnaar Max Verstappen over de streep, terwijl de beide kemphanen het de Nederlander eerder in het seizoen nog flink lastig hadden gemaakt. Leclerc hoopt dat het dit jaar beter gaat, zo vertelt hij tegen onder andere RacingNews365.

"Vorig jaar was het een ontzettend zware race voor ons", vertelt Leclerc. "We hadden toen veel problemen met de motor, maar we verwachten dit jaar een ander scenario. Onze bolide is flink veranderd, dus hopelijk is het een stap vooruit. Eigenlijk weten we wel zeker dat het beter zal gaan."

Leclerc vindt McLaren nog geen gevaar

Leclerc weet waar de koelingsproblemen in de motor, een belangrijk probleem tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico, vooral ontstaan. "We zullen moeten gaan managen, want zodra je in verkeer komt, wordt het vrij lastig om te koelen. Natuurlijk hopen we geen verkeer tegen te komen en vooraan te starten. Dat lijkt echter een beetje te optimistisch te zijn. Het koelen wordt vrij tricky in de race, maar we zijn wel beter voorbereid dan vorig jaar."

De Monegask gaat ook dieper in op de strijd met McLaren. De oranje bolides hebben een flinke inhaalslag gemaakt en denken zelfs, ondanks een achterstand van tachtig punten, Ferrari nog te kunnen verslaan in de strijd om de derde plaats. Leclerc ziet het niet zo snel fout gaan.

"Het gat is groot. Met hun vorm in de laatste races lijkt niets onmogelijk te zijn, maar we moeten ons gewoon op onszelf focussen. Hopelijk draaien we ook een goede winter en verbeteren we flink richting volgend jaar. Persoonlijk heb ik in de tweede seizoenshelft veel geleerd, wat me vertrouwen geeft voor 2024."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes