Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc 'houdt van' de strijd met Verstappen: "Je kan zeggen dat het minder agressief is"

Charles Leclerc wil de gevechten tussen hemzelf en Max Verstappen niet vergelijken met de gevechten tussen Verstappen en Lewis Hamilton een jaar eerder, maar ziet wel dat de coureurs wat volwassener zijn geworden.

Verstappen Leclerc Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Anno 2022 zijn het vooral Charles Leclerc en Max Verstappen die hard tegen elkaar vechten, al lijkt het er op dat het een totaal ander gevecht is dan een jaar eerder, toen Verstappen om de wereldtitel vocht tegen Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk, waar Leclerc Verstappen meermaals inhaalde, werd de Ferrari-coureur gevraagd naar een vergelijking met 2021.

Deze vergelijking wil hij liever niet maken, maar verschillen zijn er volgens Leclerc zeker. "Eerlijk gezegd heb ik weinig te zeggen over het gevecht tussen Max en Lewis. Ik vocht vorig jaar voor minder interessante posities", zo trapt hij af voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Maar het gevecht met Max nu, daar geniet ik erg van."

Leclerc ziet een 'volwassener' gevecht met Verstappen

Al sinds het karten neemt Leclerc het tegen Verstappen op. "We kennen elkaar dan ook heel lang en we racen altijd op de limiet. Je kan zeggen dat het minder agressief is dan normaal, met de gevechten tussen ons, maar we zijn natuurlijk ook wat volwassener geworden door de jaren heen", aldus de Monegask.

"We kennen elkaars zwaktes nu en, zoals al is gezegd, kennen we elkaar heel goed. Dat maakt het ook heel erg leuk. Er is ontzettend veel respect tussen ons."

Verstappen geniet ook

De Red Bull-concurrent zelf was na afloop van de Oostenrijkse Grand Prix ondanks zijn verlies ook zeer te spreken over Leclerc. "Het was good racing. Je probeert je te verdedigen en (als ze je voorbij zijn red.) meteen weer terug aan te vallen. Het hangt er een beetje vanaf. Het was gewoon good racing van ons."

"Natuurlijk heb je soms andere banden, of oudere banden, maar volgens mij was alles goed deze race. Dit jaar en ook dit weekend waren het goede gevechten", aldus Verstappen.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1