Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Leclerc: "Ik ben niet de nieuwe nummer één bij Ferrari"

Charles Leclerc mag dan de laatste twee Grands Prix hebben gewonnen voor Ferrari, dat maakt hem nog niet de nieuwe nummer één-coureur van het team. Dat is althans wat hij zelf beweert.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © GP Singapore

Gevraagd naar zijn nieuw verworven status bij Ferrari na zijn twee zeges, geeft Charles Leclerc te kennen dat er van een nieuwe status geen sprake is: "Ik weet niet hoe er van buitenaf naar ons gekeken wordt, maar intern is er niks veranderd", zo begint Leclerc op de donderdag ten overstaan van RacingNews365.

"Sebastian Vettel en ik staan op gelijke hoogte met elkaar. In het verleden heb ik hem enkele keren geholpen en hij mij. Deze filosofie zal Ferrari blijven volgen en vervolgens is hat aan ons als coureurs om het maximale te geven. Ik kan alleen maar heel tevreden zijn met de manier waarop Ferrari hier invulling aan geeft."

Geconfronteerd met de vraag of Leclerc zich bewust egoïstisch opstelde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië, herhaalt Leclerc nog maar eens dat hij niet met opzet de tweede run van Sebastian Vettel saboteerde: "Dat betrof een ongelukkige samenloop van omstandigheden."

"Aan het eind van de dag loont het altijd om je op te stellen als een teamspeler. Soms moet je wat meer aan jezelf denken, dat is waar, maar het gaat erom de juiste balans daarin te vinden", vervolgt Leclerc, die daar aan toevoegt dat het contact met de Duitser nog altijd goed is.

"Na de zaterdag in Italië werden er wat vraagtekens geplaatst bij mijn handelen, maar ik heb uitgelegd hoe de vork in de steel zat en sindsdien is alles weer bij het oude. Mijn relatie met Sebastian heeft nergens onder geleden."

Met medewerking van Joe van Burik.

Beluister hieronder de F1-podcast van RacingNews365. Aan tafel zitten dit keer Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

4 reacties