Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: "Ik doe alles om de Ferrari-hierarchie te doorbreken"

Charles Leclerc heeft al meermaals moeten buigen voor Sebastian Vettel, wanneer Ferrari de Monegask opdroeg om in te houden. De Monegask respecteert dat, maar is vastbesloten om zich te bewijzen als de beste rijder.

Charles Leclerc maakte begin dit jaar zijn debuut bij Ferrari en was op verschillende momenten in de eerste races al sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel. Met het feit dat hij daardoor al meermaals teamorders te horen kreeg, heeft hij naar eigen zeggen niet zoveel moeite.

"Volgens mij is daardoor niets veranderd. Ik moet laten zien wat ik kan op het circuit, hopelijk verandert de situatie dan op enig moment", aldus Leclerc in een interview met Auto, Motor und Sport.

"Ik wil net als elke andere coureur de snelste zijn. Tot nu toe snap ik elke beslissing, ook al is het soms moeilijk te accepteren. Ik heb een viervoudig wereldkampioen naast me die nu al vijf jaar bij Ferrari rijdt. Ik begrijp dat er een hiërarchie is, al zal ik er alles aan doen om dat te veranderen."

Vooral in de Grand Prix van China viel op dat Leclerc Vettel voorbij moest laten gaan, terwijl de Duitser eigenlijk nauwelijks sneller was. Op de vraag of de Monegask in zo'n geval niet zijn plek terug zou willen, zegt hij: "Ik weet het niet, ik heb daar nog niet zo over na gedacht. De mannen aan de pitmuur hebben een beter overzicht van de race. Daarom doe ik tot op zekere hoogte wat er van me gevraagd wordt."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen