Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Ik wil twee races winnen in 2019"

Waar de één Charles Leclerc voorzichtig weg zet als outsider voor de wereldtitel, is de Monegask zelf wat voorzichtiger met zijn doelstellingen. Met twee overwinningen is zijn seizoen grotendeels geslaagd.

Na slechts één seizoen voor Sauber te hebben gereden maakt Charles Leclerc de stap naar het grote Ferrari. Naast Sebastian Vettel mag hij leren en rijpen en als het aan hem zelf ligt, winnen.

"Het is in eerste instantie natuurlijk mijn doel om mijn best te doen en daarmee tegemoet te komen aan de verwachtingen van het team. Nu ik voor Ferrari rijd, wil ik echter ook wel een paar races winnen, de Grands Prix van Monaco en Italië bijvoorbeeld. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om als Ferrari-coureur in Italië te racen", aldus Leclerc tijdens een award ceremonie van Autosprint . Enige druk zegt Leclerc niet te voelen. Hij weet dat er nog geen heldendaden van hem verwacht worden: "Ik voel me juist gesteund door het team en voel me daar heel goed bij. Ik heb in Sebastian Vettel bovendien een teamgenoot waar ik veel van kan leren en aan wie ik me op kan trekken." Leclerc stapte in Abu Dhabi voor het eerst in een Ferrari Formule 1-bolide, wetende dat dat de komende jaren zijn kantoor is. Hoe dat voelde? "Ondanks dat het maar een test was en de performance er niet toe deed, was het een buitengewoon gevoel. Het was een eer om met die wagen te rijden, echt een emotioneel moment."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi