Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Ik zag ineens een McLaren over me heen vliegen"

De race van Charles Leclerc zat er al in de eerste bocht op. In zijn Sauber werd hij slachtoffer van een remfout van Hülkenberg die Alonso torpedeerde.

Het was de bolide van Fernando Alonso die vol op de auto van Leclerc landde. De Monegask ontsnapte daarbij aan hoofdletsel doordat de Halo zijn werk deed.

"Eerlijk gezegd had ik geen idee wat er gebeurde. Het ging allemaal zo snel. Ik zag iemand over me heen vliegen en wist dat het een McLaren was en zag later dat het Fernado was." "Op dat moment dacht ik dat hij een fout maakte, maar na het zien van de beelden werd duidelijk dat het Nico’s fout was", Leclerc zag teamgenoot Ericsson uiteindelijk als tiende over de finish komen, maar baalde van een gemiste kans op punten. "Ik weet niet of hij remproblemen had, maar het verpestte onze race al in de eerste bocht wat erg zonde is. Het was een van die weekenden waarin we de kans hadden om goede punten te scoren." Op de Sauber was duidelijk de schade zichtbaar op de Halo, de extra cockpitbescherming. Leclerc was blij dat de constructie zijn werk deed: "Ja ik zag het, het was een flinke impact."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'