'Leclerc in de Sauber doet me denken aan Senna in de Toleman'

15 jun. 2018 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het debuutjaar van Charles Leclerc in de Formule 1 heeft veel weg van een sprookje. De rookie is razendsnel onderweg en scoorde in drie van de zeven races punten voor Sauber.

Leclerc veel beter dan zijn Sauber

Voor aanvang van het seizoen gaf niemand een stuiver voor de kansen van Sauber. Het team was de afgelopen jaren steevast het lelijke eendje, maar dit seizoen weet het zich met regelmaat in de top 10 te melden. Charles Leclerc declasseert daarbij teamgenoot Marcus Ericsson.

"Hij haalt zoveel meer uit zijn Sauber, net als Alonso en Webber bij Minardi, Senna bij Toleman en Schumacher met de Jordan", blikt voormalig F1-coureur Martin Brundle terug. "Charles rijdt zich bijzonder in de spotlight."

Leclerc staat bij Ferrari onder contract en de Italiaanse renstal heeft goud met hem in handen. Grote vraag is of Ferrari het aandurft om Leclerc volgend jaar al in de Ferrari te zetten. Een jonge, onervaren coureur past normaliter niet in de strategie van de Italianen. De kans is daarom aanwezig dat Leclerc volgend jaar voor Haas F1 rijdt, waarbij hij over een competitievere auto beschikt en meer kan leren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen