Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc in extase na afgetekende overwinning: "Wat een auto had ik vandaag!"

Charles Leclerc heeft met overmacht de GP van Australië gewonnen. De Ferrari-coureur was na afloop dolblij met zijn overwinning en vooral met zijn bolide.

Het was niet de eerste keer dat Charles Leclerc na afloop van een Grand Prix op de hoogste trede van het podium plaats mocht nemen, maar niet eerder reed hij naar eigen zeggen zo'n dominante race. Toen hij direct na de race voor de camera verscheen was, de Ferrari-coureur dolgelukkig. "Dit is de eerste overwinning waarbij we het gat konden controleren. Maar wat een auto had ik vandaag! Natuurlijk deed ik het het hele weekend goed, maar zonder deze auto was dat niet mogelijk geweest. Dit weekend waren we vooral in de racepace extreem goed. De banden voelden geweldig aan, van de eerste tot de laatste ronde manageden we ze heel goed!" Artikel gaat verder onder de beelden van Leclerc die de race wint

Het enige moment tijdens de race waarop zijn leidende positie even in gevaar kwam, was bij de laatste herstart. Hij wist Verstappen echter achter zich te houden en kon vervolgens verdwijnen aan de horizon. Denkt hij nu aan de titel? Het is nog te vroeg, maar het is in ieder geval goed dat Ferrari weer races wint. "De herstart was heel lastig", vertelt Charles. "Ik had enorm veel onderstuur bij het ingaan van de laatste bocht, maar ik wist de positie te behouden, dat was heel lastig. Na de eerste twee, drie bochten had ik de grip weer terug en kwam de pace ook terug. Geweldig om hier te winnen!" "Het is pas de derde race, dus het is lastig om aan de titel te denken. We hebben in ieder geval een snelle en betrouwbare auto. Tot op heden staan we er constant bij, dus hopelijk gaat het zo door. Als dat gebeurt, dan hebben we een kans op de titel. Het is in ieder geval mooi om weer in deze positie te zitten na de lastige jaren die Ferrari heeft gehad." Check hieronder de safety car herstart waarbij Leclerc even moest verdedigen tegen Verstappen.

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije