Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc is er helemaal klaar mee na nieuwe uitvalbeurt: "Dit doet echt pijn"

Charles Leclerc moest zijn GP van Azerbeidzjan na een twintigtal ronden staken omdat zijn Ferrari-motor de geest gaf. Na afloop was hij diep en diep teleurgesteld.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Grand Prix van Azerbeidzjan is voor Charles Leclerc geëindigd in een deceptie. Hij verloor weliswaar de leiding bij de start, maar ging na een vroege pitstop weer aan de leiding toen zijn Ferrari-bolide er mee ophield. Het was, net als drie weken geleden in Spanje, wederom een motorprobleem dat de Monegask nekte.

Direct na zijn uitvalbeurt verscheen hij voor de camera's. Gevraagd of hij de precieze oorzaak al wist, moet hij verslagen toegeven van niet. "Nee. Ik had geen power meer, er was rook en dat was het", zucht hij bij Viaplay.

"Ik weet niet wat het probleem is, maar feitelijk hebben we twee uitvalbeurten gehad in de laatste drie races. Ik weet niet waar het probleem aan gerelateerd is, maar het is wel een probleem. We moeten voorzichtig zijn, want we raken zo punten kwijt."

Leclerc voelt de pijn

Voor de camera van het Britse Sky Sports is Leclerc iets meer uitgesproken, maar nog steeds net zo teneergeslagen. "Ik kan de woorden niet vinden om dit te beschrijven. Het is natuurlijk heel, heel erg teleurstellend. We moeten dit echt gaan onderzoeken."

"We zijn snel geweest en in het eerste deel van het seizoen en toen hadden we geen problemen. Nu lijkt het erop dat we wel problemen hebben, maar we hebben niet echt iets veranderd, dus het is lastig te begrijpen. We moeten het gaan analyseren en ik weet de precieze oorzaak nog niet. Dit doet wel pijn."

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt