Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc is van mening dat 'vlakke' Vasseur Ferrari in balans houdt

Heb je het over Ferrari, dan praat je ook over passie en emotie. Juist daarom kan het wel eens prettig zijn om een nuchtere persoonlijkheid achter het roer te hebben staan die de zaak in balans houdt, vindt Charles Leclerc.

Leclerc Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Fransman Fred Vasseur maakt zijn eerste seizoen mee bij Ferrari als opvolger van Mattia Binotto. Vasseur heeft een uitgebreide CV en was hiervoor onder meer teambaas van Alfa Romeo. Inmiddels leidt hij het team van Ferrari met Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc onder zijn hoede.

Laatstgenoemde krijgt de vraag of er iets veranderd is bij de Italiaanse renstal sinds Vasseur de positie van teambaas overnam. Hier geeft hij lachend antwoord op: "Fred is ontzettend vlak op emotioneel gebied." Leclerc bedoelt dit positief, want hij is van mening dat hij en Sainz dit af en toe wel kunnen gebruiken. Zo zijn emoties bij Ferrari onderdeel van de sport. "Hij is heel erg goed in zijn positie omdat ik denk dat wij hier ook een beetje van meekrijgen. Als een Italiaans team, en als Ferrari zijnde houd ik van de emoties die wij voelen wanneer we op ons hoogtepunt zijn en hoe passievol de mensen zijn."

Des te fijner is het als tussen alle emotie en passie er ook iemand is om iedereen weer met beide benen op de grond te zetten. "Omdat we deze balans met Fred hebben, krijg je ook een heel duidelijk beeld van wanneer de dingen fout gaan. En ook wanneer dingen heel erg sterk zijn. Maar daar blijft het niet bij. We moeten nog steeds heel erg hard werken. Die filosofie hadden we denk ik al, maar Fred heeft deze nog meer versterkt. En dat is ontzettend goed."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af