Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Leclerc kan bij Ferrari voor een hoop ellende zorgen"

Charles Leclerc komt dit jaar uit voor Ferrari. Een gouden kans voor de Monegask, maar gevaarlijk voor Ferrari zelf. Volgens voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve kan Leclerc voor een hoop ellende zorgen.

Het is in gesprek met Corriere Della Sera dat de Formule 1 wereldkampioen van 1997 zich hardop afvraagt of de komst van Charles Leclerc naar Ferrari per se goed nieuws is voor de Scuderia.

"Het is afwachten wat de komst van Charles betekent voor het team. Als Leclerc direct in staat is om sterk te presteren, kan dat weleens voor herrie binnen het team zorgen. Daar is het Leclerc natuurlijk niet om te doen, maar dat gold ook voor Daniel RIcciardo een paar jaar geleden." Villeneuve wijst op het sterke debuut van Ricciardo bij Red Bull in 2014, waarbij hij direct Sebastian Vettel, toen viervoudig wereldkampioen direct wist te verslaan: "Toen was Vettel ook de favoriet, maar Ricciardo had andere plannen. Dat kan op mentaal vlak dan aan je gaan knagen, ook al weet je vaak niet uit te leggen waarom." Mocht Leclerc inderdaad in staat blijken om Vettel te verslaan, dan zal Vettel niet zomaar trouw blijven aan de Scuderia, verwacht Villeneuve: "Als de dingen niet goed gaan, dan zal Vettel weten dat zijn toekomst niet langer bij Ferrari ligt. De druk ligt op zijn schouders, maar als viervoudig wereldkampioen zou hij daar goed mee om moeten kunnen gaan."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'