'Leclerc kan het Vettel bij Ferrari erg lastig maken'

14 jul. 2018 07:35 Ruud Dimmers 2 reacties
De carrière van Charles Leclerc heeft veel weg van een sprookjesboek. Zijn debuutseizoen in de Formule 1 verloopt fantastisch en een promotie naar Ferrari lijkt in de maak. Mocht deze er komen dan kan Sebastian Vettel zijn borst bij Ferrari nat kunnen maken, zo voorspelt Jenson Button.

Voormalig wereldkampioen Button is lovend over de ontwikkeling die Leclerc doormaakt. "Hij heeft nu al zoveel bereikt. Stel je voor dat hij in een Red Bull zou rijden, zoals Verstappen toen die direct overstapte van Toro Rosso. Hij is nu ook al op zo'n zelfde niveau!"

"Volgend jaar zal hij in een winnende auto te rijden en Charles zal natuurlijk ook fouten maken. Hij is nog jong en heeft weinig ervaring in de Formule 1, maar is ongelooflijk snel. Ik verwacht dat hij Vettel in een Ferrari onder druk kan zetten", laat Button aan Sky Sports weten.

Ook Damon Hill, de kampioen van 1996 schaats zich achter de woorden van Button. "We zijn er inmiddels al aan gewend geraakt dat er een Sauber op plaats zeven eindigt, maar het is een geweldige prestatie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen