© Sauber

Nieuwsoverzicht

"Leclerc kan voor de titel gaan in 2019"

05 nov. 2018 12:00 Jan van der Burgt 2 reacties
Esteban Ocon tipt Charles Leclerc als outsider voor de wereldtitel in 2019. Leclerc stapt volgend jaar van Sauber over naar Ferrari, waar hij het de gevestigde orde lastig moet maken.

Esteban Ocon windt er in gesprek met het Zwitserse Blick geen doekjes om: "Het zou me niks verbazen als Charles Leclerc volgend jaar direct meestrijdt om de wereldtitel. Ik ken hem al van jongs af aan en het was altijd al duidelijk dat hij zeer getalenteerd was. Dat zal hij volgend jaar zeker laten zien."

In het verleden grepen Jacques Villeneuve (1997) en Lewis Hamilton (2008) hun eerste wereldtitel in hun tweede jaar in de Formule 1, een prestatie die Ocon dus ook Leclerc toedicht. Hij wel, Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is wat gereserveerder in zijn voorspellingen.

"Ik denk dat Charles geduldig moet zijn en vooral moet leren aan de zijde van Sebastian Vettel. Hij heeft de luxe dat we in het eerste jaar niet veel meer verwachten dan dat hij de auto over de streep brengt. Hij moet bij ons zonder al teveel druk kunnen debuteren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen