Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Leclerc kan voor de titel gaan in 2019"

Esteban Ocon tipt Charles Leclerc als outsider voor de wereldtitel in 2019. Leclerc stapt volgend jaar van Sauber over naar Ferrari, waar hij het de gevestigde orde lastig moet maken.

Esteban Ocon windt er in gesprek met het Zwitserse Blick geen doekjes om: "Het zou me niks verbazen als Charles Leclerc volgend jaar direct meestrijdt om de wereldtitel. Ik ken hem al van jongs af aan en het was altijd al duidelijk dat hij zeer getalenteerd was. Dat zal hij volgend jaar zeker laten zien."

In het verleden grepen Jacques Villeneuve (1997) en Lewis Hamilton (2008) hun eerste wereldtitel in hun tweede jaar in de Formule 1, een prestatie die Ocon dus ook Leclerc toedicht. Hij wel, Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is wat gereserveerder in zijn voorspellingen. "Ik denk dat Charles geduldig moet zijn en vooral moet leren aan de zijde van Sebastian Vettel. Hij heeft de luxe dat we in het eerste jaar niet veel meer verwachten dan dat hij de auto over de streep brengt. Hij moet bij ons zonder al teveel druk kunnen debuteren."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje