Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

"Leclerc kan zeker kampioen worden voor Verstappen"

Menig Formule 1-fan houdt er rekening mee dat Max Verstappen, als een van de grootste talenten van zijn generatie, op een zeker moment wereldkampioen zal worden. Aan Charles Leclerc heeft de Nederlander echter een sterke tegenstander. Wie de titel als eerste zal grijpen, dat is hierom lastig te zeggen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Felipe Massa is niet de persoon om een blad voor zijn mond te houden. De onfortuinlijke vicekampioen van het Formule 1-seizoen van 2008 heeft zich in gesprek met Motorsport.com uitgelaten over de nieuwe garde. De Braziliaanse autocoureur, tegenwoordig actief in de Formule E, is van mening dat Ferrari's stertalent Charles Leclerc wel eens eerder met de wereldtitel aan de haal kan gaan dan Max Verstappen.

Massa maakt deze uitspraak vooral op basis van de manier waarop Leclerc zich tot nog toe heeft weten te handhaven in zijn eerste jaar bij de Scuderia. "Hij is een zeer getalenteerde jongeman, maar wat mij het meeste opvalt aan Leclerc is de manier waarop hij met de druk weet om te gaan. Ik kan niet zeggen of hij sneller of juist langzamer is dan Verstappen, maar zijn zeven polepositions in zijn eerste jaar voor Ferrari zeggen een boel over zijn kunnen."

De Braziliaan is op de hoogte van de prestaties van Verstappen en ziet ook in de Nederlander een toekomstig kampioen, maar hij is niet zo zeker of het de Red Bull-coureur eerder zal lukken dan Leclerc. "Natuurlijk maakt Leclerc zo nu en dan fouten, maar we moeten beseffen dat hij nog beperkte ervaring heeft in de Formule 1 en pas in zijn eerste jaar bij een top team zit. Hij is ongetwijfeld een toekomstig wereldkampioen, we hoeven daar denk ik niet eens lang op te wachten. Ik houd er zeker rekening mee dat Leclerc het eerder zal worden dan Verstappen."

Als iemand die het Ferrari-leven heeft doorstaan kan Massa als de beste spreken over hoe Leclerc weet om te gaan met de enorm druk bij de Scuderia. De Formule E-coureur zegt zeer onder de indruk te zijn van het talent. "Je moet kunnen omgaan met de druk van de media, de fans en de druk die je jezelf oplegt om bij Ferrari te rijden. Dat is geen simpele opgave, maar Charles weet daar nagenoeg perfect mee om te gaan. Hij is slimmer dan mensen willen toegeven."

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast met autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

15 reacties

    Breaking Zo werkt een crashtest in de Formule 1