Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc komt met schrik vrij: "Op het laatste moment mijn motor gewisseld"

Charles Leclerc pakte poleposition voor zijn thuisrace in Monaco, maar het was kort voor de kwalificatie onzeker of hij deel kon nemen. De Ferrari-coureur onthult dat het team op het laatste moment zijn motor moest wisselen.

Leclerc Monaco qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc maakte zijn favorietenrol waar in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. De lokale held stormde werkelijk naar poleposition en troefde Oscar Piastri en teamgenoot Carlos Sainz met een redelijke marge af. Na afloop onthult Leclerc echter wel dat het lange tijd onzeker was of hij de kwalificatie kon rijden. Ferrari had last minute wat werk te doen...

"Het was een geweldige kwalificatie en de adrenaline is zo hoog op dit circuit", begint Leclerc zijn verhaal bij Viaplay. "De muren staan heel dichtbij, het is mijn thuisrace en er is veel druk. Het is fijn dat je zo goed presteert in de tweede en derde vrije training, maar aan de andere kant heb je alles te verliezen. Iedereen kijkt naar je en denkt aan je, terwijl het ook nog eens de belangrijkste kwalificatie van het jaar is. Die druk voel je ook."

En dan komt het: Ferrari moest ook nog eens de motor van Leclerc wisselen. "We moesten op het laatste moment de motor wisselen en het was twijfelachtig of de monteurs het zouden redden. Ze hebben ongelofelijk werk verricht. Alles bij elkaar was het geen ideale voorbereiding op de kwalificatie, maar we hebben het maximale eruit gehaald. Dat was heel belangrijk."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training