Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc behoudt poleposition GP Australië na oordeel stewards

Charles Leclerc start de Australische Grand Prix op zondag gewoon vanaf poleposition. Er liep een onderzoek naar hem, maar de FIA-stewards oordeelden dat een gridstaf of een waarschuwing niet op zijn plaats was.

Leclerc Australi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Charles Leclerc reed tijdens de kwalificatie tergend langzaam terug naar de pitstraat. Langzamer dan mocht volgens de notities van de wedstrijdleider Niels Wittich, waarna de Duitser de zaak doorstuurde naar de stewards.

Die riepen de Ferrari-coureur op het matje, maar Leclerc is niet bestraft. De stewards verklaren dat Leclerc in eerste instantie aan een cool down ronde bezig was, waarvoor geen maximale tijd geldt, maar dat halverwege zijn ronde werd bepaald dat hij toch terug naar binnen zou komen.

Omdat Leclerc regelmatig aan de kant moest voor een auto die bezig was aan een snelle ronde, moest hij langzaam rijden en kon hij zo dus niet voldoen aan de maximale tijdslimiet. Omdat zijn acties logisch zijn en hij onder de omstandigheden het juiste deed, wordt hij niet bestraft.

De Monegask start de Grand Prix van Australië dan ook gewoon vanaf de poleposition, met Max Verstappen aan zijn zijde op de eerste startrij. Guanyu Zhou werd eveneens niet bestraft voor hetzelfde vermeende vergrijp, terwijl Yuki Tsunoda een reprimande ontving van de stewards.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull