Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc behoudt poleposition GP Australië na oordeel stewards

Charles Leclerc start de Australische Grand Prix op zondag gewoon vanaf poleposition. Er liep een onderzoek naar hem, maar de FIA-stewards oordeelden dat een gridstaf of een waarschuwing niet op zijn plaats was.

Leclerc Australi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Charles Leclerc reed tijdens de kwalificatie tergend langzaam terug naar de pitstraat. Langzamer dan mocht volgens de notities van de wedstrijdleider Niels Wittich, waarna de Duitser de zaak doorstuurde naar de stewards.

Die riepen de Ferrari-coureur op het matje, maar Leclerc is niet bestraft. De stewards verklaren dat Leclerc in eerste instantie aan een cool down ronde bezig was, waarvoor geen maximale tijd geldt, maar dat halverwege zijn ronde werd bepaald dat hij toch terug naar binnen zou komen.

Omdat Leclerc regelmatig aan de kant moest voor een auto die bezig was aan een snelle ronde, moest hij langzaam rijden en kon hij zo dus niet voldoen aan de maximale tijdslimiet. Omdat zijn acties logisch zijn en hij onder de omstandigheden het juiste deed, wordt hij niet bestraft.

De Monegask start de Grand Prix van Australië dan ook gewoon vanaf de poleposition, met Max Verstappen aan zijn zijde op de eerste startrij. Guanyu Zhou werd eveneens niet bestraft voor hetzelfde vermeende vergrijp, terwijl Yuki Tsunoda een reprimande ontving van de stewards.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen