Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Leclerc kon zijn zwakke plekken omzetten in sterktes bij Ferrari

Charles Leclerc kon in het Formule 1-seizoen van 2021 verbeteren ten opzichte van de voorgaande jaren. Zwakheden werden bij Ferrari omgezet naar sterktes en kansen voor in de toekomst.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Niet alles ging tijdens de afgelopen seizoenen goed bij Charles Leclerc. Er is volgens de Monegask altijd ruimte voor verbetering en dat is ook precies wat hij heeft gerealiseerd. Zwakke plekken ziet de Ferrari-coureur als leermomenten voor in de toekomst. Dankzij het afgelopen seizoen heeft hij hier zelfs een aantal sterke eigenschappen van kunnen maken.

Voor de microfoon van onder meer RacingNews365 legt Leclerc uit waar hij in 2021 beter in is geworden. "Zonder twijfel het managen van de race in zijn algemeen. Ik denk dat ik dit sinds het begin van 2020 zag als een van mijn zwakke plekken. Vooral na 2019, waarin de kwalificaties erg goed gingen maar het in de race juist minder ging."

"We hadden het als team wat zwaarder, maar ook als coureur had ik het lastiger dan anderen. Ik heb daarvoor veel gewerkt en het is een stuk beter geworden. In 2021 is het uiteindelijk zelfs een van mijn sterktes geworden. Nu voelt het juist goed als ik me bezig moet houden met dingen zoals bandenmanagement. Het voelt alsof ik goed bezig ben."

Nog genoeg werk voor Leclerc en Ferrari

Het managen van de races gaat een stuk beter bij Leclerc, maar er is nog altijd genoeg om in te verbeteren. Vooral de balans tussen de kwalificatie en de race kan qua performance nog beter. "Er is nog werk aan de winkel", vervolgt de Monegask. "De balans naar de race toe heb ik nog niet helemaal gevonden."

"Soms lever ik wat in tijdens de kwalificatie, zodat ik beter ben in de race. Dat hebben we een paar keer gezien gedurende het laatste seizoen, maar het is een balans waar ik constant mee bezig ben. Ik probeer de balans tussen de kwalificatie en de race perfect te krijgen."

Wie is de dame aan de zijde van Lewis Hamilton?

Of Lewis Hamilton nou eerste, tiende of laatste wordt tijdens een Grand Prix, hij loopt altijd gelijk naar Angela Cullen toe. Wie is deze dame aan de zijde van de zevenvoudig wereldkampioen en waarom is ze zo belangrijk voor Hamilton?

3 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin